ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ-ΓΑΒΟΤΣΗ

Το όραμα «βούλιαξε» σε πυκνά νέφη διεμήνυσε ο Η. Τσακαλίδης στον δήμαρχο Α. Γαβότση 

Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές εν μέσω προεκλογικής περιόδου και η απάντηση του δημάρχου

 

Με σαφείς αιχμές κατά του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης έβαλε τους… τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τη δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα».

Ο πρώην αντιδήμαρχος παραιτήθηκε από τη δημοτική παράταξη η οποία ασκεί σήμερα τη διοίκηση στον Δήμο Ωραιοκάστρου και γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του με μια σκληρή επιστολή προς τον κ. Γαβότση, αφού –όπως λέει χαρακτηριστικά- το… όραμα (σ.σ. παραπέμποντας προφανώς στο όνομα της παράταξης) «βούλιαξε σε πυκνά νέφη».

Με την επιστολή του –την οποία ανέγνωσε και στη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου- ο κ. Τσακαλίδης ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο διοικεί τον δήμο ο κ. Γαβότσης και -εμμέσως πλην σαφώς- κάνει λόγο για αυλοκόλακες οι οποίοι επιμελώς φροντίζουν ώστε ο δήμαρχος να παραμένει εγκλωβισμένος σε μια γυάλα. Παράλληλα, εκφράζει την πικρία του για τον άκομψο τρόπο με τον οποίο έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια «σε πανελλήνια πρωτοτυπία, εν ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου» η καθαίρεσή του από τη θέση του αντιδημάρχου Διοικητικού- Οικονομικού- Προγραμματισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη ο δήμαρχος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε σημαντικές στιγμές της διοίκησής του, όπως η επιστροφή της Ρένας Αντωνιάδου στη δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα», οι χειρισμοί του στο προσφυγικό πρόβλημα και στην καταγγελία που αφορούσε τα κοιμητήρια, αλλά και η στάση του στην περίπτωση των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ωραιοκάστρου, τους οποίους ο κ. Γαβότσης «ούτε λίγο ούτε πολύ προσέδωσε τον χαρακτηρισμό ΑΜΕΑ».

«Δεν θέλω να σε ακολουθήσω στην επιλογή του κυνισμού ως μεθόδου αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν στον τρόπο διοίκησης, στην επιλογή συνεργατών ή στην αποπομπή συνεργατών», συνέχισε ο κ. Τσακαλίδης στην επιστολή του προς τον δήμαρχο και πρόσθεσε: «Θα ήθελα η κάθε απόφαση να βγαίνει μετά από διαβούλευση και όχι να καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι εκ των υστέρων για να επικυρώσουν με την παρουσία τους ήδη προειλημμένες αποφάσεις».

Η απάντηση του κ. Α. Γαβότση   

Απάντηση στα όσα του καταλόγισε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Ηρακλής Τσακαλίδης έδωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης… ανταποδίδοντας τις αιχμές στον άλλοτε στενό του συνεργάτη.

Μιλώντας στο Polites Oraiokastrou, ο κ. Γαβότσης ευχαρίστησε τον κ. Τσακαλίδη «για την πολύχρονη και στενή συνεργασία» που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων, όπως είπε, «τον περιβάλλαμε με τυφλή εμπιστοσύνη στηρίζοντας με σθένος όλες τις αποφάσεις που πήρε σε πολύ σοβαρά ζητήματα».

Σχολιάζοντας, πάντως, τα όσα είπε σε βάρος του ο κ. Τσακαλίδης, ο κ. Γαβότσης επισήμανε πως πρόκειται για γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα. «Λυπούμαστε βαθύτατα για την επίθεση που δεχθήκαμε λίγο πριν την προεκλογική περίοδο, για γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα. Είναι θλιβερό μετά από τόσα χρόνια κοινής προσπάθειας, ένας συνοδοιπόρος μας να αποχωρεί εκτοξεύοντας -για τους δικούς του προσωπικούς λόγους- ψεύδη και χολή, χωρίς μάλιστα ίχνος αυτοκριτικής. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στο έργο μας λογοδοτώντας μόνο στους πολίτες αυτού του τόπου, οι οποίοι και είναι αυτοί που θα μας κρίνουν στο τέλος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.