ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές

Με σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή λειτουργεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠΟΛΙΤΗΣ news», το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου. Οι αστυνομικοί υποχρεούνται να καλύψουν μια τεράστια περιοχή ευθύνης, ενώ το μοναδικό περιπολικό που έχουν στη  διάθεσή τους είναι για… παλιοσίδερα.

Προβληματικές είναι και οι συνθήκες στέγασης στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το ΑΤ Ωραιοκάστρου. Το κτίριο διαθέτει τρεις χώρους οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικά δωμάτια… οικιακής υποδομής και κάθε άλλο παρά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας υπηρεσίας, όπως η Ελληνική Αστυνομία. Στα «δωμάτια» αυτά –όπου η οροφή στάζει όταν βρέχει- συστεγάζονται 40 αστυνομικοί οι οποίοι, όμως, δεν εξυπηρετούν μόνο την περιοχή του Ωραιοκάστρου. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει τη συνδρομή του δήμου για την επίλυση του προβλήματος στέγης με την τοποθέτηση ενός κοντέινερ στον αύλειο χώρο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας –έστω και υποτυπώδης- χώρος γραφείων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες του Τμήματος καθώς σε αυτό προσέρχονται δεκάδες πολίτες καθημερινά για διάφορα ζητήματα, από έκδοση ταυτότητας μέχρι την κατάθεση κάποιας καταγγελίας.

Επίσης η έλλειψη αστυνομικής δύναμης είναι υπαρκτή: από τους 40 αστυνομικούς του συγκεκριμένου ΑΤ, μόνο 19-21 (σ.σ. πρόκειται για το προσωπικό που κατανέμεται σε όλες τις βάρδιες και περιλαμβάνει και όσους απασχολούνται στα γραφεία) επιλαμβάνονται των θεμάτων και των περιστατικών που αφορούν τον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου. Οι υπόλοιποι ενισχύουν το κέντρο της πόλης.

Σημαντική είναι και η έλλειψη κατάλληλων χώρων υγιεινής, καθώς υπάρχει μόνο μια τουαλέτα για όλο το προσωπικό. Επίσης είναι περιορισμένος ο χώρος αναμονής για τους πολίτες οι οποίοι αναγκάζονται να περιμένουν στην αυλή, μέσα στο κρύο και τη βροχή τον χειμώνα και κάτω από τον ζεστό ήλιο το καλοκαίρι. Όσο για τις υπόλοιπες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, και αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τεράστιες και αφορούν όχι μόνο χαρτί και τόνερ αλλά και… ασυρμάτους που είναι άκρως απαραίτητοι για τους αστυνομικούς.