Η Δύναμη του Δήμου μας… ΕΜΕΙΣ!

*ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019. Έπειτα, από πέντε ολόκληρα χρόνια διοικητικής ανεπάρκειας, απραξίας και οπισθοδρόμησης στον Δήμο Ωραιοκάστρου, μας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουμε επιτέλους μία νέα δημοτική αρχή, έναν νέο Δήμαρχο, νέα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια, οι αποφάσεις των οποίων θα προσπαθήσουν να βγάλουν από το τέλμα που έχει περιέλθει τον τόπο μας.

Στον Δήμο μας παρατηρείται -όπως άλλωστε και σε άλλους προαστιακούς Δήμους- το εξής φαινόμενο: οι κάτοικοι να είναι πολύ περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους δημότες. Αυτό το γεγονός στερεί από τη συμμετοχή στα κοινά σε μεγάλη μερίδα πολιτών, δημιουργεί κενό στην έκφραση και στην αποτύπωση της βούλησής τους για το πώς επιθυμούν την πορεία του τόπου, ενώ την ίδια ώρα δεν επιτρέπει την πραγματική καταγραφή των δυνάμεων και των τάσεων μέσα στην κοινωνία. Ακόμα, στερεί τον Δήμο μας από πολύ σημαντικούς κρατικούς πόρους για έργα και υποδομές, οι οποίοι ιεραρχούνται, αξιολογούνται και δρομολογούνται με βασικό κριτήριο τους εγγεγραμμένους δημότες.

Εμείς, ως παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ», λειτουργώντας υπεύθυνα καλούμε τώρα όλους εσάς τους κατοίκους του Δήμου μας, που δεν έχετε κάνει μεταδημότευση ενώ πληροίτε τις προϋποθέσεις της ελάχιστης διαμονής για τα τελευταία 2 έτη μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου, να το πράξετε. Θέλουμε τη συμμετοχή σας, την άποψη, τη γνώση, τη συμπόρευση και τη συνεισφορά σας. Ζητάμε να την εκφράσετε δυναμικά και μέσα στην κάλπη. Στηριζόμαστε στις ιδέες σας, την όρεξη για δημιουργία και την αγάπη σας για τον τόπο που εσείς επιλέξατε να επενδύσετε τις οικονομίες σας για να τον κάνετε σπίτι σας ή χώρο εργασίας σας. Πιστεύουμε στην ανιδιοτέλεια, την ευθυκρισία, και την καθαρότητα της σκέψης σας και σας καλούμε από κοινού ισότιμα να συμπορευτούμε για να αλλάξουμε την άσχημη πορεία του τόπου μας από μία πολύ κακή διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς.

Η διαδικασία της μεταδημότευσης είναι απλή και γρήγορη. Προσέρχεστε στο πλησιέστερο ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών), όπου προσκομίζετε τα ακόλουθα:

  1. Ένα οποιοδήποτε αποδεικτικό διαμονής παλαιότερο των 2 ετών, όπως αντίγραφο λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, προηγούμενης φορολογικής δήλωσης, κτλ με τη διεύθυνση παραλήπτη στο όνομα σας και εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου,
  2. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 ότι διαμένετε κατά τα δύο τελευταία έτη στο Δήμο Ωραιοκάστρου,
  3. Πιστοποιητικό γεννήσεως ή οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο που είσαστε εγγεγραμμένοι,
  4. Την Αστυνομική Ταυτότητα σας,
  5. και συμπληρώνετε μία αίτηση που υπάρχει στα ΚΕΠ στην οποία δηλώνετε ότι επιθυμείτε τη μεταδημότευση σας στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Από εκεί και πέρα τη διαδικασία την αναλαμβάνουν και την ολοκληρώνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΕΠ. Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, διευκρίνιση και πληροφορία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.dynami-dimiourgias.gr ή να μας στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dyn.dimiourgias@gmail.com.

*Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ»