Έμπρακτη αλληλεγγύη από τους Έλληνες του Ντέντμοντ

Την επιταγή ύψους 1.100 ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρέδωσε στον πατέρα Γιώργο Ματθαιόπουλο η πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου από το Ντέντμοντ, Φίλλο Κουρέλη, η οποία βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ωραιόκαστρο.

Η κ. Κουρέλη ευχαρίστησε τον πατέρα Γεώργιο για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η εκκλησία και ευχήθηκε πολύ σύντομα να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και τις ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται σε περιόδους οικονομικά δύσκολες.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Ελληλογερμανικός Σύλλογος στέκεται στο πλευρό όλων όσοι έχουν ανάγκη στον δήμο. Μάλιστα κατά καιρούς -και μετά την αδελφοποίηση (με πρωτοβουλία του Ανέστη Πολυχρονίδη) του Δήμου Ωραιοκάστρου με τη γερμανική πόλη το 2013-  πραγματοποιεί δράσεις συγκεντρώνοντας χρήματα για ιδρύματα, συλλόγους, εκκλησίες που εκτελούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στο Ωραιόκαστρο.

Εκτός από την επιταγή των 1.100 ευρώ για την τράπεζα τροφίμων της εκκλησίας, τα μέλη του Συλλόγου προχώρησαν στην αγορά  ενός κλιματιστικού το οποίο παρέδωσαν στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ».