Εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων στο λατομείο Νεοχωρούδας

Εκπαιδευτικό διήμερο αποστολών στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) από Αθήνα, Θήβα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.

Η θεματολογία για την εθελοντική διασωστική ομάδα αφορούσε τους τομείς εκείνους για τους οποίους πρέπει να είναι προετοιμασμένα όσα μέλη της ΟΔΙΚ συμμετέχουν σε επείγουσες διασωστικές αποστολές σε έκτακτες καταστάσεις φυσικών καταστροφών.

«Σε δύο τομείς επικεντρώσαμε τη διήμερη αυτή κοινή εκπαίδευση των μελών μας, στους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων φυσικών καταστροφών και στη διάσωση σε ορεινό πεδίο» είπε ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, Κωνσταντίνος Φεζούδης και πρόσθεσε: «πρέπει να έχουμε κοινή γνώση και επικοινωνία αλλά να μιλάμε και μία ‘’κοινή γλώσσα’’ έτσι ώστε να μπορούμε εύκολα να δουλέψουμε και να βοηθήσουμε έγκαιρα τον συνάνθρωπό μας όπου και όταν αυτό χρειαστεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΟΔΙΚ -κυρίως από την Αθήνα- βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, υποστηρίζοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η διήμερη εκπαίδευση στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου έγινε στο παλιό λατομείο της Νεοχωρούδας.