Δημότης Ωραιοκάστρου, οικογενειάρχης, πατέρας, σύζυγος, επιχειρηματίας, υποψήφιος βουλευτής, ζωγράφος…
Είναι ο Κώστας Ευθυμίου ο οποίος αφιέρωσε στον «ΠΟΛΙΤΗΣ news» -ενόψει της κυκλοφορίας του 1ου φύλλου του- ένα σκίτσο: Ο Κώστας Ευθυμίου σκιτσαρισμένος από τον Κώστα Ευθυμίου!
Ο Κ. Ευθυμίου είναι 43 ετών, κατάγεται από το Μελισσοχώρι και κατοικεί σε αυτό με την οικογένειά του: τη Μαρία και τα τρία παιδιά τους. Τελείωσε τη Νομική σχολή του ΑΠΘ και ακολούθησαν δύο μεταπτυχιακά στη Μ. Βρετανία: ένα στο «Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο» και ένα δεύτερο στο «Ενεργειακό Δίκαιο και Ενεργειακή Πολιτική».
Το δεύτερο μεταπτυχιακό καθόρισε όλη την επαγγελματική του εξέλιξη, καθώς ασχολήθηκε από νωρίς επιχειρηματικά σε όλο το εύρος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Παράλληλα, υπήρξε διευθυντής γραφείου Υπουργού (Ενέργειας) και συντάκτης βασικών νόμων και υπουργικών αποφάσεων για την Ενέργεια και τους φυσικούς πόρους κατά την περίοδο 2004-2006. Επιπλέον, την ίδια περίοδο διετέλεσε μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης κατά τις διεθνείς συνομιλίες για την Πολιτική Συμφωνία του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Η ενεργειακή εξειδίκευση και η 16χρονη εμπειρία του οδήγησαν τον Μάρτιο του 2016 την ηγεσία της ΝΔ στην απόφαση να επιλέξει τον Κώστα Ευθυμίου ως Εμπειρογνώμονα για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος για την Ενέργεια.
Επιπλέον, ο κ. Ευθυμίου είναι ένα από τα περίπου 100 στελέχη του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ που ανακοινώθηκε και επίσημα, ανάμεσα στα 3.000 στελέχη του συνόλου του μητρώου.
Κάπως έτσι προέκυψε και η επιθυμία για κάθοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή και συγκεκριμένα στο στίβο της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
Και κάπως έτσι ο δήμος Ωραιοκάστρου θα έχει – όπως όλα δείχνουν – τη δική του σοβαρή και πολυσχιδή υποψηφιότητα για τη Βουλή. Και είναι «πολυσχιδής», διότι ανάμεσα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τις οικογενειακές υποχρεώσεις με τρία παιδιά και την ενασχόληση με την πολιτική, ο Κώστας Ευθυμίου ξεδίπλωσε τελευταία στο κοινό ένα ζηλευτό ταλέντο: τη ζωγραφική.
Ένα χάρισμα, άλλοτε εκφρασμένο μέσα από αιχμηρά πολιτικά σκίτσα και άλλοτε απλωμένο (κυρίως ελαιογραφικά) σε καμβά.
Σκίτσα που έγιναν viral
Και καθώς ο ίδιος έχει έντονη παρουσία στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα σκίτσα του δεν άργησαν να γίνουν αυτό που στη γλώσσα των social media ονομάζεται «viral», δηλαδή εξαπλώθηκαν γρήγορα και μαζικά. Ένα μάλιστα εξ αυτών έφτασε τις 34.000 θεάσεις σε 2 ημέρες! Αριθμός εκπληκτικός για όποιον γνωρίζει τη δυσκολία επίτευξης υψηλής διαδραστικότητας τέτοιου επιπέδου!
Αν και είχε ανέκαθεν πολιτικές ανησυχίες, αυτές αφορούσαν πάντα τη Βουλή.
Έτσι, ο Κώστας Ευθυμίου δεν ανακατεύτηκε ποτέ με τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ωραιοκάστρου, διατηρώντας με όλους τους εν ενεργεία και εν δυνάμει τοπικούς άρχοντες πολύ καλές σχέσεις.
Άλλωστε, όπως συνηγορεί και η λογική, «ο συνδημότης πρέπει να είναι ένας υποψήφιος για όλους τους συνδημότες του»…