Νέα χωματερή στον Βιολογικό της Λητής με… γραπτή εντολή αντιδημάρχου!

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα πιάστηκαν στα «πράσα» να ξεφορτώνουν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα

Την γραπτή εντολή που φέρεται να έχει δώσει στους εργαζόμενους περισυλλογής ογκωδών ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με την οποία «ο οδηγός της απογευματινής βάρδιας της περισυλλογής ογκωδών θα αποθέτει τα ογκώδη στον χώρο του βιολογικού», φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news».

Αυτή την εντολή -που έχει την υπογραφή του Ηλία Ζιακούλη- έδειξαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στον τέως δήμαρχο Δημήτρη Σαραμάντο, όταν ο τελευταίος τους έπιασε στα «πράσα» να είναι έτοιμοι να ξεφορτώσουν από φορτηγό του δήμου μπάζα και απορρίμματα σε αυτοσχέδια χωματερή στην περιοχή της Νεοχωρούδας!

«Όταν τους ρώτησα με ποιανού εντολή είστε σε αυτό το μέρος μου είπαν ότι έχουν ένα χαρτί από τον αντιδήμαρχο με εντολή να τα φέρουν εδώ. Με αυτό το χαρτί βέβαια τριγυρνούν σε όλο τον δήμο και έχουν δημιουργήσει διάσπαρτες χωματερές όπως στο Μελισσοχώρι, στη Νεοχωρούδα, στον Βιολογικό της Λητής και σε άλλα μέρη», είπε ο κ. Σαραμάντος στον «ΠΟΛΙΤΗΣ news».

Υγειονομική «βόμβα» σε δημοτική έκταση!

Εικόνες ντροπής απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του «ΠΟΛΙΤΗΣ news» στον Βιολογικό Καθαρισμό της Λητής, στο σημείο όπου πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ξεσπάσει φωτιά κατακαίγοντας τόνους από κλαδιά, σκουπίδια και απορρίμματα.

Ο χώρος που ανήκει στον δήμο Ωραιοκάστρου είναι πάλι γεμάτος από εύφλεκτα υλικά, ξύλα, πλαστικά, στρώματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, απλωμένα σε έκταση ακόμα μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

 

«Αποτελεί θράσος από αιρετό να δίνει έγγραφη εντολή σε υπαλλήλους να αποθέτουν τέτοιου είδους υλικά σε περιοχές του Ωραιοκάστρου[…]. Ψηφίζουν και πιστώσεις ύψους 150.000 ευρώ τον χρόνο για να αναθέσουν την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων σε εργολάβο, πράγμα που δεν έχω δει κανέναν να κάνει αυτή τη δουλειά. Εκταμιεύονται αυτά τα χρήματα από τον δήμο κάθε χρόνο αν κοιτάξετε και δείτε τον προϋπολογισμό» θα συμπληρώσει ο κ. Σαραμάντος και θα καταλήξει: «Αγοράστηκε και ένα μηχάνημα θρυμματισμού κλαδιών το οποίο ‘’έπαιξε’’ και στο διαδίκτυο αλλά τελικά απ’ ότι φάνηκε αγοράστηκε μόνο για να βγει στα δελτία Τύπου».