Ν. Παππάς στον «ΠΟΛΙΤΗΣ news»: Διώχνουμε το «μαύρο» από τις τηλεοράσεις

Σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα σε Νέα Φιλαδέλφεια, Πετρωτό και άλλες «λευκές περιοχές» του Ωραιοκάστρου

 

«Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Πληροφόρηση και την Ψυχαγωγία, δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις λεγόμενες «λευκές περιοχές» του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η ερώτηση του «ΠΟΛΙΤΗ news» προς τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά και η απάντησή του έχουν ως ακολούθως:

Κύριε Υπουργέ, οι κάτοικοι σε τέσσερα χωριά του δήμου Ωραιοκάστρου, τον Μονόλοφο, τη Φιλαδέλφεια, το Μεσαίο και το Πετρωτό, δεν έχουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα.

Τον γόρδιο δεσμό αυτή της ψηφιακής κάλυψης με τηλεοπτικό σήμα των νοικοκυριών που βρίσκονται στις «λευκές περιοχές» του δήμου μας, πώς σκοπεύει να το λύσει η κυβέρνηση; Μπορείτε να μας δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα;

Απ. Για εμάς, κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Πληροφόρηση και την Ψυχαγωγία, δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες όσο και στις νέες τεχνολογίες.

Και αυτά τα δικαιώματα τα διασφαλίζουμε.

Το νομοσχέδιο για την Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη, που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, έρχεται να λύσει το πρόβλημα του αποκλεισμού 411.000 συμπολιτών μας από το αγαθό της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας, έρχεται να διώξει το «μαύρο» από τις τηλεοράσεις τους.

Μεταξύ αυτών των πολιτών βρίσκονται και οι κάτοικοι περιοχών του Ωραιοκάστρου. Και με τη λύση που δίνουμε, τα νοικοκυριά της Νέας Φιλαδέλφειας, του Πετρωτού και άλλων περιοχών θα ξαναδούν, εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, τηλεόραση και πάλι.

Η δράση του Υπουργείου μας, που αποτελεί εκπλήρωση της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και σχετικής υπόσχεσης του ίδιου του Πρωθυπουργού, αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων θα προμηθευτούν κουπόνι για την απόκτηση ειδικού εξοπλισμού, ώστε να λαμβάνουν -δωρεάν και για πάντα- το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, αλλά και -κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις- των περιφερειακών καναλιών.

Μετά από αρκετά χρόνια «μαύρου» στις τηλεοράσεις των νοικοκυριών της Περιφέρειας, όπως επιβλήθηκε κατά τη μετάβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea και επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνουμε οριστική λύση. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη της χώρας ήταν δίκαιο αίτημα και σήμερα γίνεται πράξη.