Αιωνόβια… η Νεοχωρούδα!

Με μια επετειακή εκδήλωση γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη σύσταση της κοινότητας
Με μεγάλη επιτυχία, στον κατάμεστο από κόσμο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Νεοχωρούδας, πραγματοποιήθηκε η επετειακή ημερίδα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύσταση της Κοινότητας Νεοχωρούδας. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε μετά από πρόταση της δικηγόρου και τελευταίας προέδρου της κοινότητας, Σταυρούλας Μπάρη.
Για την επιτυχία της ημερίδας, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε η Εκκλησία με επικεφαλής τον πατέρα Στυλιανό που υπηρετεί ως ποιμενάρχης την τοπική κοινωνία, δούλεψαν συνεργατικά μέλη της κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας, του εκκλησιαστικού συμβουλίου αλλά και 30 εθελοντές που με τον αυθορμητισμό και την ενεργητικότητά τους κατάφεραν να υλοποιήσουν τόσα πολλά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Στην ημερίδα… εκτέθηκαν υλικά και πνευματικά «στοιχεία» τα οποία απέσπασαν την προσοχή και τα ενθουσιώδη σχόλια των παρευρισκόμενων. Τα μεν υλικά αφορούσαν παλαιά πρακτικά, πρωτόκολλα και άλλα βιβλία της κοινότητας καθώς και φωτογραφίες, μουσικές, έγγραφα κλπ., τα οποία μπορούσαν να τα δουν οι επισκέπτες και να τα επεξεργαστούν, τα δε πνευματικά όπως αναμνήσεις, γεγονότα, εντυπώσεις και κρίσεις για την πορεία και εξέλιξη της κοινότητας, σε ολόκληρο τον 21ο αιώνα κυρίως, μετέφεραν αξιόλογοι άνθρωποι που γεννήθηκαν στον τόπο όπως οι δύο ακαδημαϊκοί καθηγητές, η Μαρία Τσακίρη και ο Σωτήρης Τσιούρης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη και οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Ακόμα έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πολλοί κάτοικοι.
Αναμνηστική πλακέτα (χορηγία τοπικών κατασκευαστών) δόθηκε από τον πατέρα Στυλιανό στον Χρήστο Ζέγο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας. Ακόμη, αναμνηστικοί πάπυροι απονεμήθηκαν σε όλους όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της κοινότητας και σύμβουλοι, καθώς και σε όσους εργάστηκαν κατά καιρούς σ’ αυτήν.