ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ

Οι καταγγελίες, οι απειλές και η… παροιμία

Τι απάντησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος στις καταγγελίες του Δ. Σαραμάντου

Έμμεση πλην σαφή «απειλή» εναντίον του Δημήτρη Σαραμάντου εξαπέλυσε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος, Ηλίας Ζιακούλης, μετά την αποκάλυψη του τέως δημάρχου που αφορά στην γραπτή εντολή του αντιδημάρχου προς τους εργαζόμενους να μεταφέρουν τα ογκώδη στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού της Λητής.

Το θέμα –το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news» στο 1ο  φύλλο της- ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εκτός ημερησίας ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ρώτησε ευθέως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αν ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία, επικαλούμενος τη δημοσίευση της γραπτής εντολής από την εφημερίδα του Ωραιοκάστρου «ΠΟΛΙΤΗΣ news», ενώ επέκρινε τη διοίκηση του δήμου διότι «συντηρεί παράνομες χωματερές» και προχωρά «σε ελεγχόμενη καταστροφή τους» (σ.σ. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πυρκαγιές που ξεσπούν σαββατοκύριακα ή την περίοδο των Χριστουγέννων) για να εναποθέτει σε αυτές νέα απορρίμματα!

Ο κ. Ζιακούλης, στην ολιγόλεπτη απάντησή του, μίλησε αρχικά για «πράσινα» σημεία του δήμου Ωραιοκάστρου τα οποία θα είναι πολύ σύντομα έτοιμα προκειμένου να δεχτούν τα ογκώδη, αποφεύγοντας επιμελώς όμως να αναφερθεί στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο στη συνέχεια «επιτέθηκε» στον κ. Σαραμάντο με ένα απόφθεγμα. «Λαγός τη φτέρη κούναγε, κακό του κεφαλιού του», είπε με νόημα ο κ. Ζιακούλης από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας που γνωρίζει καλά τη σημασία τής εν λόγω παροιμίας, φαίνεται να απηύθυνε μία προειδοποίηση προς τον τέως δήμαρχο Ωραιοκάστρου η οποία κατέληγε: «αυτοί όλοι που κόπτονται και βγάζουν φωτογραφίες, είναι όλοι αυτοί που ασελγούσαν πάνω στα ογκώδη και τώρα έρχονται και σχολιάζουν […] Να προσέχουν πάρα πολύ». Νωρίτερα έσπευσε να επισημάνει και το  εξής: «Μερικοί εδώ μέσα έχουν ξεχάσει ότι διατελέσαν αντιδήμαρχοι, δήμαρχοι κλπ. Ξαφνικά εμφανίζονται τιμητές των πάντων».

Σύμφωνα με τον κ. Ζιακούλη, «η διοίκηση Γαβότση, είναι η μόνη διοίκηση στα μέχρι τώρα χρόνια, που έσκυψε πραγματικά στο πρόβλημα με τα ογκώδη». Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως «πολύ σύντομα θα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τα πρώτα πράσινα σημεία», ενώ απέδωσε την καθυστέρηση που σημειώθηκε για τη δημιουργία των λεγόμενων πράσινων σημείων στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που πλέον –όπως είπε- επιλύθηκε. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο κ. Ζιακούλης, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ο δήμος Ωραιοκάστρου θα καταθέσει στο «πράσινο ταμείο» πρόταση για τη χρηματοδότηση των τριών πράσινων σημείων, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες.