Πάει για ρεκόρ υποψηφίων ο δήμος Θεσσαλονίκης!

Πανσπερμία υποψηφίων! Η φράση αυτή αποτυπώνει στο ακέραιο την εικόνα που επικρατεί στον δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 με τους επίσημους υποψήφιους για τον δημαρχιακό θώκο ολοένα να πληθαίνουν και τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να μην έχει γνωστοποιήσει ακόμη (σ.σ. έως ότου γραφόταν το συγκεκριμένο κείμενο) τις τελικές του προθέσεις.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι στον κεντρικό δήμο προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς, γεγονός που οδήγησε τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, να αρνηθεί την πρόταση της ΝΔ και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, να κατέβει υποψήφιος στον δήμο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρι Μπίλλια να αποσυρθεί από τη διαδικασία.

Επίσημα έως τώρα έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ ως δίδυμο κατεβαίνουν σε παράταξη οι Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης.

Στη «μάχη» του σταυρού έχουν ριχτεί εδώ και καιρό ο συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυριζίδης, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Βασίλης Μωυσίδης, ο διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Ιωάννης Νασιούλας και η Μαρία Ιωαννίδου. Στον παραπάνω αριθμό θα προστεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι επικεφαλής των παρατάξεων, που αυτή τη στιγμή εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν πολλά ονόματα ακόμη που παίζουν «δυνατά» στο προσκήνιο για τις εκλογές μεταξύ των οποίων αυτό της Κατερίνας Νοτοπούλου, του Ανδρέα Παπαμιμίκου και της Εύας Καϊλή.

Παράλληλα, η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη θα σηματοδοτήσει εξελίξεις, καθώς στην περίπτωση που αποσυρθεί από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, τότε θα βγουν πολλά ονόματα μπροστά επιθυμώντας να αναλάβουν τα ηνία της διοικούσας παράταξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με αφορμή και το σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο θα διεξαχθούν οι επερχόμενες εκλογές, ο αριθμός των υποψηφίων για τον δήμο Θεσσαλονίκης θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Κ.Π.