«Υγειονομική βόμβα» δίπλα στη Νεοχωρούδα

Σκουπίδια, οικοδομικά μπάζα, κουφάρια από ζώα, σπασμένα έπιπλα, στρώματα ακόμη και κομμάτια ασφάλτου συναντά κανείς στην αυτοσχέδια χωματερή στη Νεοχωρούδα, στον λεγόμενο «γραδεμπορινό» δρόμο όπως τον αποκαλούν όλοι όσοι γνωρίζουν την περιοχή.

Πρόκειται για έναν απέραντο σκουπιδότοπο ο οποίος βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το πυκνοκατοικημένο χωριό του δήμου Ωραιοκάστρου, δίπλα σε ένα γεφυράκι που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας Δ. Σαραμάντου χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Νεοχωρούδας, η απαράδεκτη αυτή εικόνα -με τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών να απλώνεται σε αρκετά μεγάλη έκταση- υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς όμως η δημοτική αρχή να δείχνει ενδιαφέρον να συμμαζέψει την κατάσταση.

Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική αυτοσχέδια χωματερή που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου. Υπάρχουν και άλλες σε διάσπαρτα σημεία μέσα στον αστικό ιστό, σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και επιχειρήσεις, δίπλα σε κεντρικά οδικά δίκτυα ακόμα και μέσα σε δημοτικούς χώρους.

Όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του δήμου στο παρελθόν δια στόματος αντιδημάρχου καθαριότητας, Ηλία Ζιακούλη, αδυνατεί προς το παρόν να διαχειριστεί αυτές τις αυτοσχέδιες χωματερές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «υγειονομικές βόμβες» οι οποίες «απειλούν» τη δημόσια υγεία.