7 «μνηστήρες» για το Ωραιόκαστρο

Ποιοι δηλώνουν μέχρι στιγμής «παρών» στην «κούρσα» των υποψηφίων δημάρχων

 

Αυξάνεται και πληθύνεται ο αριθμός υποψηφίων δημάρχων για τον δήμο Ωραιοκάστρου. Οι φιλοδοξίες δεν κάμπτονται και κάποιοι δηλώνουν επίσημα και δημόσια την υποψηφιότητά τους, ενώ άλλοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.

Αστέριος Γαβότσης: Ο 70χρονος νυν δήμαρχος, με εμπειρία 13 χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Κανείς δε λέει ότι θα περάσει εύκολα, αλλά σε περιόδους δύσκολες -κυρίως προεκλογικές- είναι άριστος στο να τα έχει καλά με όλους. Όσον αφορά το έργο που παρουσίασε ο κ. Γαβότσης την τελευταία πενταετία; δεν δρέπει δάφνες επιτυχίας και αυτό εξαιτίας των -για πολλούς- λανθασμένων χειρισμών του σε σημαντικά θέματα του τόπου. «Χρεώνεται» επίσης επιλογές αντιδημάρχων του, όπως η αύξηση των δημοτικών τελών.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Με μία ανελλιπή παρουσία και δράση στα δημοτικά συμβούλια αλλά και γενικά στα κοινά του τόπου για πολλά χρόνια, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θεωρείται ίσως ο πιο … «αντιπαθής» για τη διοίκηση του νυν δημάρχου, τον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Του καταλογίζουν υπέρμετρο αντιπολιτευτικό πάθος, ωστόσο αρκετοί παραδέχονται ότι τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική του ομάδα έχουν αποκαλύψει σημαντικά θέματα. Δηλώνει έτοιμος για τη δημαρχία κι έχει ήδη διαμορφώσει τον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό κέντρο της δημοτικής του παράταξης.

 

Γρηγόρης Εδιρνέλης: Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γρηγόρης Εδιρνέλης θα είναι αυτός που θα ηγηθεί πάλι της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη Ανατροπή». Αφενός γιατί δείχνει παραταξιακά δυνατός, αφετέρου διότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη υποψηφιότητα. Η παρουσία του στα δημοτικά συμβούλια είναι συνεχής και αδιάλειπτη με γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

 

Άγγελος Θεμελής: Φέρεται να τίθεται εκ νέου στην κορυφή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δεχτεί ή όχι τελικά. «Παλιός» και «δοκιμασμένος» αυτοδιοικητικός με σταθερές απόψεις, ο κ. Θεμελής λειτουργεί άκρως πολιτικά, αξιοπρεπώς, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και χωρίς φόβους να πει αυτό που πιστεύει.

 

 

Ανέστης Πολυχρονίδης: Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα». Στο πλευρό του ο κ. Πολυχρονίδης έχει δύο δυνατά στελέχη προερχόμενα από τα σπλάχνα της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα». Η συνεχής παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, του δίνει «πόντους» και αναγνωρισιμότητα.

Παντελής Σκαρλάτος: Απολαμβάνει εκτός από τον σεβασμό στον επιχειρηματικό κύκλο και την προσοχή του τέως δημάρχου, Δημήτρη Σαραμάντου. Ορισμένα σημαντικά στελέχη της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα» φαίνεται να έχουν ήδη προσχωρήσει στην υπό δημιουργία δημοτική παράταξη του κ. Σκαρλάτου ο οποίος έχει εμπειρία από δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις αφού συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2006 (με Ν. Μπάτο) και του 2014 (με Γ. Παπακωνσταντίνου) με ενδιάμεση αποχή το 2010.

Παντελής Τσακίρης: Φαίνεται να εφαρμόζει μία δοκιμασμένη συνταγή: Αποφεύγει τα «επικίνδυνα» μονοπάτια και κινείται σε ασφαλή «λημέρια» που θα του επιτρέψουν να …αιφνιδιάσει και πιθανόν να εντυπωσιάσει όταν ο ίδιος, αλλά κυρίως, όταν οι στενοί του συνεργάτες αποφασίσουν. Ο κ. Τσακίρης κινείται μεθοδικά, αποφεύγοντας επιμελώς έως τώρα κυρίως δύο πράγματα: α) τη φθορά από την καθημερινή, δημόσια έκθεση της εικόνας και των θέσεών του -έχοντας ήδη στο παρελθόν παρουσία ως υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος- και β) την οποιασδήποτε μορφής κριτική ακόμα και στη νυν διοίκηση.