Ωραιόκαστρο: Την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε και επισήμως η Αλληλεγγύη- Ανατροπή

Την κάθοδό της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 ανακοίνωσε και επισήμως η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Αλληλεγγύη -Ανατροπή». Στην ομιλία του ο επικεφαλής της, Γρηγόρης Εδιρνέλης επισήμανε μεταξύ άλλων πως η κάθοδος «έχει σαν αποκλειστικό σκοπό και στόχο την κατάκτηση της όσο το δυνατόν καλύτερης κατάταξης και γιατί όχι της πρώτης θέσης. Μιας θέσης που θα φέρει όλους ανεξαιρέτως τους δημότες στη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου αφού η Αλληλεγγύη – Ανατροπή είναι οι ενεργοί, ευαίσθητοι και δραστήριοι στα κοινά πολίτες, γυναίκες και άντρες, που αγαπούν το Δήμο τους και τον θέλουν ανάμεσα στους πρώτους και όχι ουραγό στο νομό».

Ο κ. Εδιρνέλης υπενθύμισε πως η Αλληλεγγύη -Ανατροπή γεννήθηκε το 2014 και αναφέρθηκε στις δράσεις της για την ανάδειξη και επίλυση τοπικών προβλημάτων στη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δράσεις για το προσφυγικό και τη στάση της στις παράτυπες απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα, στο πρόβλημα του πόσιμου νερού σε Μυγδονία και Καλλιθέα, ενώ συνέβαλε, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην ανατροπή της απόφασης για την δημιουργία δανειοθαλάμων στον Δρυμό.

«Ήμασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιδράσαμε και παλέψαμε με όσες δυνάμεις είχαμε για να μην περάσει η αύξηση των δημοτικών τελών που φόρτωσε με επιπλέον οικονομικό βάρος τους δημότες. Ήμασταν εκεί και επικροτήσαμε την πρόσληψη και μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων στην καθαριότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εδιρνέλης και πρόσθεσε: «Η Αλληλεγγύη – Ανατροπή ήταν παρούσα σχεδόν σε όλα τα δεκάδες δημοτικά συμβούλια από το 2014 μέχρι και το τελευταίο, άσκησε ουσιαστική, εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση με τις μικρές της δυνάμεις στη διοίκηση του Δήμου και γι αυτό εισέπραξε την εκτίμηση, την επιδοκιμασία και τη στήριξη των δημοτών σε Ωραιόκαστρο, Μυγδονία και Καλλιθέα αλλά και όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων για τις τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις της».

Ο κ. Εδιρνέλης επισήμανε τέλος, πως «η Αλληλεγγύη -Ανατροπή είναι ανοιχτή σε κάθε δημοκράτη πολίτη, σε κάθε ενεργό δημότη και σε κάθε υποψήφιο που θέλει να συμπορευτεί μαζί της για τη δημιουργία ενός Δήμου κοινωνικά ευαίσθητου, με οικολογικές ευαισθησίες, αγωνιστικού, διεκδικητικού και οικονομικά ισχυρού, με στόχευση τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ενός Δήμου που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών, που δεν θα μπλέκει τους πολίτες στα γραφειοκρατικά γρανάζια των υπηρεσιών, με σεβασμό και στήριξη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Γι’ αυτόν τον Δήμο θα παλέψουμε και γι αυτόν τον δήμο καλούμε όλους τους δημότες να μας στηρίξουν και να συστρατευτούν μαζί μας. Όλοι οι άλλοι, κατά καιρούς δοκιμάστηκαν, διοίκησαν, έταξαν, υποσχέθηκαν και απέτυχαν. Δυστυχώς γι αυτούς βρέθηκαν ελλειποβαρείς από τους πολίτες του Δήμου μας και γι αυτό θα απορριφθούν με πάταγο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Εδιρνέλης.