Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στο επίκεντρο εκδήλωσης στην Πυλαία

Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας (ΕΝΑ) με την εμπνεύστρια της δράσης «Λύσε τη Σιωπή», Ανατολή Κωνσταντινίδου (φωτογραφία), δημοτική σύμβουλο Πυλαίας-Χορτιάτη και πολιτευτή της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας με κεντρικό ομιλητή τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ,Μάκη Βορίδης οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αξίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο» και ότι «όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη βία ως σύγχρονο πρόβλημα. Έχουν γίνει νόμοι που προσπαθούν να απαντήσουν σε αυτό με χαρακτηριστικό το νόμο για την ενδοοικογενειακή βία». Κλείνοντας ανέφερε ότι «ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην πολιτική γιατί θέλουν να προσφέρουν και ότι ο νέος πολιτικός καλό είναι να έχει μία κατεύθυνση, μία ατζέντα ώστε οι πολίτες που θα τον επιλέξουν να γνωρίζουν τη δράση του και η σημερινή εκδήλωση είναι μία τέτοια περίπτωση».

Η κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης «Λύσε τη Σιωπή» στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης προς όλες τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σωματικά, ψυχικά και λεκτικά και ενθαρρύνοντας όλες τους να λύσουν τη σιωπή τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος ανέφερε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός πάντα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη, Λάμπρος Γατσόρης. Το θέμα ανέπτυξαν η Αγνή Μήλιου Ψυχολόγος –Ψυχοαναλύτρια και Συνεργάτης του Ιατρικού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου και ο Ιατροδικαστής, Κωνσταντίνος Ζησόπουλος δίνοντας την πραγματική διάσταση της βίας κατά των γυναικών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος βράβευσε την αθλήτρια Ελεάννα Τσινίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tae-kwon- do.