Π. Σκαρλάτος: Υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επισήμως!

«Στις επόμενες εκλογές βγαίνουμε από το τέλμα… Παίρνουμε Ανάσα!». Με αυτά τα λόγια άνοιξε και επισήμως τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει των δημοτικών εκλογών ο επιχειρηματίας και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος (φωτογραφία). «Ανάσα» (Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Aνάπτυξης) είναι το όνομα του συνδυασμού του και κεντρικό του σύνθημα «Το Ωραιόκαστρο αλλάζει».

Η παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού και του επικεφαλής του που θέλει να φέρει «αέρα» εξωστρέφειας στο Ωραιόκαστρο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (18/11) και είχε… εξωστρεφή χαρακτήρα, καθώς στο «βήμα» ανέβηκαν -προκειμένου να μιλήσουν για τον κ. Σκαρλάτο- πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες οι οποίοι ξεπερνούν τα στενά όρια του Ωραιοκάστρου, αφού προέρχονται από το κοντινό Κιλκίς, αλλά και την Κοζάνη, την Αθήνα και την Κύπρο! Ανάμεσά τους ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού κρόκου Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, αλλά και ο πρόεδρος των αγροτών Κύπρου.

Στην ομιλία του ο κ. Σκαρλάτος υποσχέθηκε λύσεις «ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες» για τα προβλήματα του Ωραιοκάστρου που, όπως είπε ασφυκτιά και «έχει ξεχαστεί από τους Θεσσαλονικείς». Περιέγραψε τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου που ο ίδιος έχει για τον δήμο, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα για τομείς όπως η ευφυής γεωργία, στην προσέλκυση επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στην προώθηση στρατηγικής σημασίας επενδύσεων μέσω ΣΔΙΤ, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του δήμου και των τοπικών επιχειρήσεων, στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου Ωραιοκάστρου και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σκαρλάτος, στις «ρημαγμένες Βιομηχανικές Περιοχές» του Ωραιοκάστρου, για τις οποίες προς το παρόν «το μόνο που ξέρει ο δήμος είναι να εισπράττει δημοτικά τέλη».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, πρέπει «να δώσουμε ανάσα» σε αυτές τις περιοχές και στις επιχειρήσεις που είναι εκεί εγκατεστημένες. «Πρέπει να δώσουμε ανάσα στον τόπο μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκαρλάτος.