Την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ο Παντελής Τσακίρης

Πρόσκληση προς όλους τους δημότες του Ωραιοκάστρου να γίνουν «πρωταγωνιστές ξανά» και να μη μείνουν θεατές των ενεργειών της εκάστοτε δημοτικής αρχής απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του νέου συνδυασμού του ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής (25/11) σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο κ. Τσακίρης (φωτογραφία) περιέγραψε τις προτεραιότητές του για το Ωραιόκαστρο, επισημαίνοντας πως εάν εκλεγεί δήμαρχος θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τις γειτονιές οι οποίες, όπως είπε, έχουν εγκαταλειφθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τις τρεις δημοτικές ενότητες σε τόπο όπου αξίζει να ζει κανείς και να μεγαλώνει τα παιδιά του. Θέλουμε τον τόπο μας πίσω, όπως μας αξίζει και όπως ήταν κάποτε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης, ενώ αναφέρθηκε και στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Ωραιόκαστρο, όπως η σχολική στέγη, τα αδέσποτα ζώα -«που τείνουν να γίνουν η μασκότ της σημερινής δημοτικής αρχής»- η κακή ποιότητα του νερού σε Μυγδονία και Καλλιθέα, η ασφυκτική εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο του Ωραιοκάστρου, όπου «τόσα χρόνια για ανάπλαση ακούμε και ανάπλαση δεν βλέπουμε». Επίσης επέκρινε τη σημερινή δημοτική αρχή για αναποτελεσματικότητα, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, κακές πρακτικές, ανεπαρκή σχεδιασμό, αλλά και για την… πρωτοτυπία της σε πανελλαδικό επίπεδο να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών σε ποσοστό πλέον του 33% εν μέσω οικονομικής κρίσης. Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης υποσχέθηκε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για κάθε νέο επιχειρηματία που θα επιλέξει το Ωραιόκαστρο ως τόπο για να δημιουργήσει την επιχείρησή του. Ακόμη διαβεβαίωσε πως θα στηρίζει τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου και θα προωθήσει την εξωστρέφεια των κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Επισήμανε ακόμη πως θα δώσει προτεραιότητα στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη βελτίωση της καθαριότητας, στην επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης, αλλά και στην προστασία του ορεινού όγκου «για να μη ζήσουμε τα όσα έζησαν το καλοκαίρι οι συμπολίτες μας στην Αττική».

Παράλληλοι… κόσμοι

«Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε», υπογράμμισε ο κ. Τακίρης προσθέτοντας πως «σκοπός μας είναι ένας ενωμένος και όχι συγκολημμένος δήμος». Και εξήγησε: «Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν αποχέτευση και κάποιοι όχι. Κάποιοι να έχουν καθαρό νερό και κάποιοι όχι. Κάποιοι να έχουν παιδικές χαρές και κάποιοι όχι. Δεν μπορούμε να ζούμε  σε παράλληλους και διαφορετικούς κόσμους, σαν ξένοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!».

Οι 8 βασικές αρχές

Στην ομιλία του ο κ. Τσακίρης περιέγραψε τις 8 βασικές αρχές που, όπως είπε, διέπουν τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του συνδυασμού του. Αυτές τις κωδικοποίησε ως ακολούθως:

1. Αξιοκρατία, καθώς «ο δήμος πρέπει να υποστηρίζεται από τους καλύτερους».
2. Αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με τον Παντελή Τσακίρη, «δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα οράματα αλλά απαιτείται αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων».
3. Διαφάνεια και χρηστή οικονομική διαχείριση. «Δεν θα ανεχτώ κανένα κρούσμα διαφθοράς», διεμήνυσε και υποσχέθηκε «πλήρη ανταποδοτικότητα για κάθε ευρώ που βγαίνει από την τσέπη των δημοτών».
4. Τεχνοκρατική κατάρτιση.
5. Ισόρροπη και καθολική ανάπτυξη του δήμου με ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα εκτείνεται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Ωραιοκάστρου.
6. Επίλυση των προβλημάτων σχολικής στέγης, καθώς «είναι αδιανόητο εν έτει 2018 τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα σε λυόμενα και Kibo».
7. Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
8. Σύνεση.
Nα σημειωθεί ότι το όνομα του νέου συνδυασμού είναι «Πρωταγωνιστές ξανά» και κεντρικό σύνθημα «Παντελής Τσακίρης, νέος δήμαρχος για όλους». Μάλιστα στο βασικό λογότυπο του συνδυασμού αναφέρονται και οι τρεις δημοτικές ενότητες του Ωραιοκάστρου: Καλλιθέα- Μυγδονία- Ωραιόκαστρο.