Ωραιόκαστρο: Σπείρα κρατούσε ομήρους αλλοδαπούς σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Στη σύλληψη δύο ατόμων τα οποία φέρονται ως μέλη σπείρας η οποία έκανε απαγωγές αλλοδαπών με σκοπό να αποσπά χρήματα από συγγενικά τους πρόσωπα για την απελευθέρωσή τους, προχώρησαν οι άντρες του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 17 αλλοδαπούς να κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, με χρήση σωματικής βίας.

Οι δράστες, επίσης αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 17 ετών συχνά ξυλοκοπούσαν τα θύματά τους και απειλούσαν ότι θα τους σκοτώσουν απαιτώντας την καταβολή χρηματικού ποσού, από 500 έως 1.000 ευρώ, είτε από τους ίδιους είτε από συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους τους αφήσουν ελεύθερους.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών του ΑΤ Ωραιοκάστρου ήταν άμεση έπειτα από σχετική κλήση που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης κατακράτησης 17 παράτυπων μεταναστών, από δύο άτομα, τα οποία εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «Polites Oraiokastrou», ακολούθησε «μάχη» κατά την προσπάθεια των αστυνομικών του Α.Τ Ωραιοκάστρου να συλλάβουν τους δύο από τους έξι δράστες. Ακόμα κατασχέθηκε μία συσκευή τηλεφώνου με την οποία φέρεται να επικοινωνούσαν τα μέλη της σπείρας με τους συγγενείς των απαχθέντων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, οι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου και κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από τους δύο δράστες, στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.