ΔΕΥΑΩ: Ήξεις αφήξεις για τη φάμπρικα απάτης που είχε στηθεί επί 15ετία στην Καλλιθέα

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ), Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ news» για το πάρτι ασυδοσίας που είχε στηθεί στην Καλλιθέα σχετικά με το νερό. Το θέμα έκανε τον… γύρο του διαδικτύου με αναδημοσίευσή του από ειδησεογραφικά σάιτ της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την αδυναμία των αρμοδίων να ελέγξουν επί σειρά ετών το σύστημα καταμέτρησης της κατανάλωσης νερού.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαψεύσει τον… εαυτό του, καθώς ήταν εκείνος ο οποίος από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου παραδεχόταν –όπως είναι καταγεγραμμένο και σε βίντεο- λίγες μέρες νωρίτερα, πως για τουλάχιστον 10-15 χρόνια στην Καλλιθέα, κάποιοι πλήρωναν μόνο πάγιο για το νερό που κατανάλωναν!

Μιλώντας σε συνεδρίαση του ΔΣ Ωραιοκάστρου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ επιχείρησε να λειάνει το πρόβλημα και να αποτινάξει –λόγω της προεκλογικής περιόδου που είναι σε εξέλιξη- τις όποιες ευθύνες βαρύνουν τη σημερινή δημοτική αρχή. Προφανώς και η –τυχαία- αποκάλυψη της τεράστιας απάτης (σ.σ. παρά τις εκ των υστέρων προσπάθειες της ΔΕΥΑΩ να υποβαθμιστεί το θέμα) εγγράφεται στα θετικά της νυν διοίκησης που το έφερε στη δημοσιότητα, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση στη συνέχεια είναι τουλάχιστον ατυχής: Ούτε ευθύνες αποδόθηκαν στους αρμοδίους –υπαλλήλους και όχι μόνο- ενώ όσοι απέφευγαν την πληρωμή για τις πραγματικές καταναλώσεις τώρα θα εξοφλήσουν τις συσσωρευμένες οφειλές σε δόσεις και με.. κούρεμα των τιμολογίων.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως τα άτομα που ήταν επιφορτισμένα με την καταμέτρηση των ενδείξεων για την κατανάλωση του νερού στην Καλλιθέα δεν ήταν υπάλληλοι του δήμου, αλλά συνεργάτες με ανάθεση έργου, δηλαδή με μια σχέση εργασίας που διέπει πλήθος θέσεων απασχόλησης στους ΟΤΑ προκειμένου να παρακαμφθεί ο «σκόπελος» του ΑΣΕΠ. Πρόκειται, κυρίως, για «φωτογραφικές» θέσεις τις οποίες… είθισται να καταλαμβάνουν άτομα που ανήκουν στο φίλα προσκείμενο περιβάλλον της εκάστοτε διοίκησης.

Σκιές…

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ υποστήριξε ότι το πρόβλημα αγγίζει μόλις το 4,5-5% στο σύνολο των πελατών της Εταιρίας Ύδρευσης της Καλλιθέας, αφήνοντας έτσι ακόμη περισσότερες «σκιές» για… επιλεκτική «ασυλία» και καταμετρήσεις δύο ταχυτήτων.

«Δεν είχε κανένας φαντάζομαι άποψη για το τι γινόταν, απλώς θέλετε λόγω τεμπελιάς, θέλετε λόγω μεγάλης εμπιστοσύνης…», είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Επίσης υποστήριξε πως η δημοτική επιχείρηση θα ανακτήσει τα διαφυγόντα έσοδα καθώς «απλούστατα θα τα πάρει καθυστερημένα τα χρήματα!». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «τώρα έρχεται η δικαιοσύνη» και όσοι (περίπου 150 καταναλωτές σύμφωνα με τον ίδιο) ήταν… άφαντοι για το σύστημα για 10-15 χρόνια όπως ο ίδιος έλεγε αρχικά (σ.σ. μετά τον σάλο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ… περιόρισε τη 15ετία σε πέντε με έξι εξάμηνα) τώρα, με τον επανυπολογισμό, θα πληρώσουν κανονικά, αλλά –όπως ο ίδιος προανήγγειλε- με «κούρεμα» της τιμής και πολλές δόσεις. Εις υγείαν των κορόιδων…