«Μαχήτρια» της ζωής η μικρή Ανθούλα από τον Δρυμό- Γιόρτασε τα τέταρτα γενέθλιά της ενώ ο δρόμος της πλήρους αποκατάστασης είναι μακρύς

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η μικρή Ανθούλα από τον Δρυμό γιόρτασε πριν λίγες μέρες τα γενέθλιά της σβήνοντας τέσσερα κεράκια. Το μικρό κοριτσάκι που συγκίνησε όχι μόνο τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου αλλά και όλης χώρας με τον σοβαρό τραυματισμό του, έδωσε τη «μάχη» για τη ζωή και βγήκε νικήτρια, ενώ εξακολουθεί να παλεύει –μαζί με την οικογένειά της- για την περαιτέρω αποκατάσταση της υγείας της.

Το άτυχο κοριτσάκι –σε ηλικία μόλις 2,5 ετών- τραυματίστηκε σοβαρά όταν μία βαριά σιδερένια πόρτα έπεσε πάνω του και το πλάκωσε. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2017 και ήταν εξαιρετικά σοβαρό, καθώς προκάλεσε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στη μικρή Ανθούλα. Γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν «μάχη» για να την κρατήσουν στη ζωή μέσα στην εντατική όπου παρέμεινε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια η -τετράχρονη σήμερα- Ανθούλα μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης και από τότε οι γονείς της παλεύουν για την αποκατάστασή της. Τα έξοδα νοσηλείας είναι υπέρογκα αγγίζοντας τις 3.000 ευρώ το μήνα, ενώ η βοήθεια που προσφέρει το κράτος δεν είναι αρκετή για να τα καλύψει.

Κατά καιρούς για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας κινητοποιήθηκαν φορείς αλλά και καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Λάκης Λαζόπουλος. Κυρίως όμως έσπευσε να βοηθήσει οι απλός κόσμος, δίνοντας μια μικρή βοήθεια από το υστέρημά του.

Καθημερινός «Γολγοθάς»

Σε μια «κατάθεση ψυχής», ο πατέρας της μικρής Ανθούλας, Νίκος Γιάμπαστος μίλησε στον «Πολίτης news» που ήταν στα γενέθλια του 4χρονου κοριτσιού. Περιέγραψε τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει καθημερινά η οικογένεια τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, αλλά και τις ελπίδες που υπάρχουν ώστε η κόρη του να μπορέσει να ανακτήσει όλες τις δυνάμεις της και να ξανατρέξει όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

«Πέρασα πολύ μεγάλο ‘’Γολγοθά’’. Σήμερα είμαστε εδώ γιατί κάνουμε τα γενέθλια τεσσάρων χρόνων του παιδιού. Είπαμε να περάσουμε με φίλους και γνωστούς. Περάσαμε υπέροχα, η ψυχολογία μας έχει ανέβει πολύ. Η Ανθούλα παίρνει τα πάνω της μέρα με την ημέρα. Ωστόσο, ο αγώνας συνεχίζεται, είναι μεγάλος ακόμα. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, αλλά ο Θεός και ο κόσμος είναι μαζί μας», σημείωσε ο κ. Γιάμπαστος και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον κόσμο. Νιώθω τόση μεγάλη αγάπη από όλους. Είναι πολύ συγκινητική η στάση του κόσμου. Το ‘’ευχαριστώ’’ είναι πολύ λίγο».

Ο κ. Γιάμπαστος μιλά και για την πορεία αποκατάστασης. «Το μωρό ακόμα δεν έχει σωστή επικοινωνία. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, τουλάχιστον μία πενταετία. Το περπάτημά του δεν είναι σωστό ακόμα, αλλά με τη δύναμη ψυχής, τη βοήθεια του Θεού και του κόσμου, προχωράμε μπροστά».

Δυσβάσταχτα τα έξοδα νοσηλείας

Τα έξοδα της πολύμηνης νοσηλείας είναι δυσβάσταχτα. «Παλεύουμε ενάμιση χρόνο τώρα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά για αποκατάσταση, νοσηλεία στο νοσοκομείο… Πολύ δύσκολα», λέει χαρακτηριστικά και δεν ξεχνά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η οικογένεια. «Φανταστείτε ότι στην αρχή φτάσαμε να μιλήσουμε μέχρι και με γραφείο τελετών, αλλά δόξα τον Θεό ανακάμψαμε πολύ γρήγορα», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια που σοκάρει, ενώ αναφέρεται και στη στήριξη που είχε η μικρή κορούλα του από ανθρώπους που ούτε καν τη γνώριζαν. «Ο κόσμος, οι γονείς, αισθάνθηκαν την Ανθούλα μας σαν δικό τους παιδί. Την αγκάλιασαν με κάθε δυνατό τρόπο και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι αυτό. Το χαμόγελό της μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε, να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε χέρι χέρι μαζί της στην αποκατάσταση. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο για τη μεγάλη αγάπη του, την αγκαλιά του και την οικονομική βοήθεια που μας έδωσε. Διότι περνάμε δύσκολα χρόνια και παρόλα αυτά προσφέρει από το υστέρημά του έστω και ένα ευρώ για να γίνει καλά το παιδί μου».

(Στη φωτογραφία η μικρή Ανθούλα με τους γονείς της)