«Έφυγε» από τη ζωή ο Αδάμ Τσακαλίδης

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 χρόνων ένας ξεχωριστός άνθρωπος του Ωραιοκάστρου, μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του τόπου, ο Αδάμ Τσακαλίδης σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Αγωνιστής και ένας από τους πιο δραστήριους κοινοτάρχες του Ωραιοκάστρου, ο Αδάμ Τσακαλίδης γεννήθηκε το 1925 στο Παλαιόκαστρο από γονείς οι οποίοι ήταν από τους πρώτους κατοίκους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Ήταν απόστρατος της σχολής Ευελπίδων και διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας του Ωραιοκάστρου για περίπου μία 20ετία, από το 1975 έως το 1986, την χρονική περίοδο κατά την οποία έγιναν τα περισσότερα έργα στον τόπο και μπήκαν οι βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη του Ωραιοκάστρου. Είχε διατελέσει επίσης πρώτος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου την πρώτη περίοδο 1995-1998.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, στις 11 το πρωί, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο

(Η φωτογραφία και οι πληροφορίες είναι από το politesoraiokastrou.gr όπου ο Αδάμ Τσακαλίδης είχε παραχωρήσει συνέντευξη).