Κ. Νοτοπούλου στον «ΠΟΛΙΤΗΣ news»: Κρατάμε ξανά το μέλλον μας στα δικά μας χέρια

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ* ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΗΣnews»

Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Σήμερα, η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω την εποχή των μνημονίων. Πορεύεται και σχεδιάζει το μέλλον της. Βρισκόμαστε στην απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου. Καταφέραμε, να επαναφέρουμε τη χώρα και την οικονομία σε συνθήκες σταθερότητας ανοίγοντας τοω δρόμο για μια ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Είναι η στιγμή που μπορούμε να πούμε ότι κρατάμε ξανά το μέλλον μας στα δικά μας χέρια. Τώρα πια, έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να φτιάξουμε μια οικονομία που θα γεννά ευκαιρίες για όλους, μια ισχυρή παιδεία και υγεία.

Η Θεσσαλονίκη κατέχει ξεχωριστή θέση στην πορεία για τη Δίκαιη Ανάπτυξη. Η γεωστρατηγική της θέση, ως σημείο συνάντησης των Βαλκανίων με τη Μεσόγειο, την καθιστούν κόμβο για εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και σημείο για την ανάπτυξη ενεργειακών και συγκοινωνιακών δικτύων.

Η πλούσια ιστορία και η φιλόξενη παράδοση της πόλης, μας δείχνουν τον δρόμο για να καλλιεργήσουμε ξανά ένα πνεύμα συνεργασίας και συμφιλίωσης στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια μια πόλη εσωστρεφής, μια πόλη υποταγμένη στα στερεότυπα για το διαφορετικό, στον φόβο για τον γείτονα.  Η Θεσσαλονίκη πλέον τολμά. Ανοίγεται στην ευρύτερη γειτονιά της, αποκαθιστά τις αναπτυξιακές προοπτικές της. Έχει αποκτήσει τις δομές, έχει όλα τα προσόντα και χάρη στους ανθρώπους της και την πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια αποκτά έναν αέρα εξωστρέφειας και παίζει σημαντικό ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι.

Αυτό που χρειάζεται είναι πολύ σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και το όραμα.

Να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι να επιστρέψουν για να συμβάλουν με την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση στην υλοποίηση μιας υγιούς επιχειρηματικότητας παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Να δημιουργήσουμε για την πόλη μας.

Εκκινώντας από την αγάπη μας για τη Θεσσαλονίκη και το όραμά μας για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη να οικοδομήσουμε πάνω στα θετικά που έγιναν στην πόλη τα τελευταία χρόνια και να διασφαλίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα γυρίσει πίσω σε σκοτεινές και φοβικές περιόδους, αλλά ότι θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της προόδου.

Πρόοδος είναι και το να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής και για όλους τους πολίτες. Σήμερα χρειαζόμαστε πόλεις πιο έξυπνες, πιο πράσινες, πιο φιλικές προς τον πολίτη. Με ποιότητα ζωής, κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη.

Είναι ένα στοίχημα για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί. Για να χτίσουμε την Θεσσαλονίκη όπως της αξίζει και που ονειρευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

*Η κυρία Kατερίνα Νοτοπούλου είναι Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)