Γαλήνη: Μια κοινωνική και πολιτιστική «κυψέλη»

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού της Γαλήνης, που έχει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση. Λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο -με υπεύθυνη την Ελένη Παπαδοπούλου- το οποίο υπάγεται στο Φιλόπτωχο Ταμείο, όπου προΐσταται η Σοφία Αποστολίδου. Το έργο των δυο δομών είναι η ενίσχυση των ενοριτών και η συγκέντρωση και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους οικονομικά ασθενέστερους ενορίτες.

Στην ενορία της Γαλήνης λειτουργεί επίσης νεανική εστία όπου υπάγεται το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί από το 2008, σε εθελοντική βάση, με τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας τμημάτων Γυμνασίου και Λυκείου και ξένων γλωσσών. Υπεύθυνη είναι η Χριστίνα Χριστογιάννη. Στην ενοριακή εστία υπάγονται και τα χορωδιακά σύνολα του ναού (παιδική χορωδία και ενηλίκων) με υπεύθυνες τις κυρίες Ανθή Γκαγκαβούζη και Χριστίνα Χριστογιάννη και μαέστρο την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου. Λειτουργούν ακόμη τμήματα παιδικής ζωγραφικής με δασκάλα τη Δανάη Μουζακίδου, εκμάθησης παραδοσιακών χορών με δασκάλα τη Φανή Ζαρώτη και βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Βασίλη Τζιμογιάννη.

«Στολίδι» για τη Γαλήνη είναι και το Δημοτικό σχολείο, με εξαιρετικό δυναμικό, δραστήριους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ ταινιών και διαγωνισμούς ρομποτικής. Σημερινή πρόεδρος είναι η Μάγδα Ταγταλενίδου.

Τέλος, Γαληνιώτικη… υπόθεση είναι και ο Σύλλογος Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ», με σημερινή πρόεδρο την Κορίνα Κοντοδήμου.