Οι πρώτοι 26 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Γ. Παπακωνσταντίνου

«Δύναμη Δημιουργίας» – Ψήφος στη γνώση και στην εμπειρία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*

Έπειτα από την παρέλευση αρκετών ετών στασιμότητας για τον Δήμο μας, έρχεται η ώρα στην οποία δίνεται η ευκαιρία στον κάθε έναν από εμάς να επιλέξει την ομάδα διοίκησης και το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμεί. Είναι γεγονός πως η οποιαδήποτε αναφορά στο εγγύς παρελθόν, αλλά και στο παρόν του τόπου μας μάλλον θλίψη δημιουργεί.

Έτσι παρουσιάζονται δύο επιλογές πάνω στις οποίες θα πρέπει να αποφασίσουμε.

Στην πρώτη έχουμε μία διαχειριστική αντίληψη της στασιμότητας -η οποία σε μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη σύγχρονη κοινωνία οδηγεί στην οπισθοδρόμηση- που μοναδικό σκοπό έχει την αναπαραγωγή της ίδιας κακής εξουσίας για λόγους που έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών.

Στη δεύτερη έχουμε μία απόφαση να προχωρήσουμε σε μία ειρηνική επανάσταση με μία ομάδα ανθρώπων που έχουν τη γνώση και την εμπειρία να αλλάξουν τις άρρωστες δομές, να πάρουν γρήγορες αποφάσεις και να πάνε τον τόπο μπροστά. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο και κάθε χαμένο λεπτό παγιώνει την παραμονή αυτής της νοσηρής πραγματικότητας.

Νέα διοίκηση

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ωραιοκάστρου χρειάζεται νέα διοίκηση που να έχει γνώση των προβλημάτων του από άκρη σε άκρη, για κάθε χωριό, γειτονιά, ανθρώπινη, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα. Μία νέα διοίκηση η οποία θα απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι πέντε χρόνια ήταν παντού σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, κατέγραφαν τα προβλήματά του, ήταν δίπλα στους πολίτες, συμμετείχαν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια καταθέτοντας προτάσεις και ασκώντας γόνιμη αντιπολίτευση, αγωνίστηκαν αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και έβαλαν στην άκρη οικογένεια και δουλειά για το κοινό συμφέρον. Μια νέα διοίκηση που όλα τα χρόνια οι άνθρωποί της συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, αγόραζαν και συνεχίζουν να καταναλώνουν από τα καταστήματά του, διασκέδαζαν και διασκεδάζουν σε αυτά, ασκούσαν και ασκούν παραγωγική και επαγγελματική δραστηριότητα, επένδυσαν και επενδύουν, σχεδίαζαν και συνεχίζουν να ονειρεύονται το μέλλον τους σε αυτόν. Μια νέα διοίκηση από ανθρώπους που τους βλέπατε πάντα και θα συνεχίσετε να τους βλέπετε κάθε μέρα στους δρόμους του Δήμου μας, που ήταν και θα συνεχίσουν να είναι η πρώτη σας καλημέρα, ο πρωινός καφές σας, ο γείτονας, ο συμπαραστάτης, ο φίλος και η φίλη σας.

Η «Δύναμη Δημιουργίας»

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» είναι η παράταξη που κράτησε άσβεστη τη φλόγα της αγάπης για τον τόπο και τους πολίτες. Ήταν και είναι η φωνή και η αντίσταση των πολιτών στα λάθη και τις προχειρότητες της απερχόμενης διοίκησης. Ήταν και είναι η ελπίδα των ενεργών πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Ήταν και είναι το σημείο αναφοράς κάθε γόνιμης πρότασης και κάθε ειλικρινούς διαλόγου. Ήταν και είναι η συνάθροιση όλων μας για το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου μας. Ήταν και είναι η ανοιχτή παράταξη και η διαρκής πρόσκληση προς όλες και όλους που θέλουν την ανάπτυξη του τόπου μας και τη συνεργασία.

Σε αυτό το ένθετο έχουμε τη χαρά να σας κάνουμε μία πρώτη παρουσίαση των ανθρώπων της παράταξης μας οι οποίοι θα πλαισιώσουν τη διοίκηση της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν και τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης. Είναι άνθρωποι με πλούσια βιογραφικά, γνώση, εμπειρία και κυρίως αγάπη για τον τόπο μας που συμμεριζόμαστε τα ίδια ιδανικά. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου μας.

*Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι δημοτικός σύμβουλος. υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας»

 

Δημήτρης Αξιλιθιώτης

Αρχιτέκτων μηχανικός και πολιτικός μηχανικός ΤΕ, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στο Μελισσοχώρι και είναι παντρεμένος με τη Βούλα Καμπέρογλου με την οποία έχουν ένα παιδί. Είναι τακτικό μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Επιτροπής Επικίνδυνων και Ετοιμόρροπων Κτιρίων για τον Δήμο Ωραιοκάστρου. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και πανευρωπαϊκά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης πιστοποιημένος ελεγκτής δόμησης του ΥΠΕΚΑ Διατηρεί δύο τεχνικά γραφεία αρχιτεκτονικών και τοπογραφικών μελετών στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι.

Ευαγγελία (Λία) Γεωργιάδου- Νικολαΐδου

Επιχειρηματίας, απόφοιτη του 1ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Κάτοικος Ωραιοκάστρου και μητέρα τεσσάρων αγοριών, του Θεόδωρου, του Αριστοτέλη, του Ιωάννη και του Νικόλαου. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της βιομηχανίας «Μύρων Νικολαΐδης ΑΕ». Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Παιδιού «Ελπίδα», ενεργό μέλος συλλόγων ελλήνων ομογενών και μεταναστών, του Συλλόγου Λογοτεχνών, της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων με συμμετοχή στη χορωδία της, ενώ βοηθάει εθελοντικές ομάδες με μεγάλη κοινωνική προσφορά.

 

Στέλλα Γεωργιάδου

Αρχιτέκτων μηχανικός, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοικος Γαλήνης Ωραιοκάστρου. Έχει μία κόρη, τη Ρέινα. Εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός από το 2004 σε διάφορα τεχνικά γραφεία με ειδίκευση στον αστικό και πολεοδομικό σχεδιασμό. Είναι ταμίας της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων και Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση φεστιβάλ χορού και μουσικής, συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Γαλήνης και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλήνης.

Σπύρος Γιαννάκης

Τοπογράφος -μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου των Τιράνων. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Γιαννάκη με την οποία έχουν δύο παιδιά, την Αφροδίτη και τον Ιωάννη. Έχει εργαστεί στην κατάρτιση των κατά τόπους κτηματολογικών χαρτών (Δήμος Θέρμης – Βασιλικά), στον σχεδιασμό Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Δήμος Τορώνης και Μίκρας), στις Μελέτες Δημοσίων Έργων (Εγνατία Οδός), κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες «Μαζί για την Οικογένεια και το Παιδί» με πρόεδρο τη Συλβάνα Καρασαββίδη και συμμετέχει στον Ελληνοαλβανικό Σύλλογο Εργαζομένων «Πρόοδος». Έχει εμπειρία στις επεκτάσεις των Σχεδίων Πόλεως και τις Πράξεις Εφαρμογής.

 

Γιάννης Διακάκης

Κτηνοτρόφος, απόφοιτος του 1ου Λυκείου Ευόσμου. Φοίτησε στην Οικονομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως και το δεύτερο έτος. Κατοικεί στο Μελισσοχώρι και είναι παντρεμένος με την Αναστασία Δουδουλάκα με την οποία έχουν έναν γιο δέκα χρονών, ενώ έχει και δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ελλάδας και έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τις σύγχρονες μεθόδους εκτροφής. Είναι μέλος του αθλητικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Μελισσοχωρίου, πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων.

Ιωάννης Ιωαννίδης

Οικονομολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole Superieure du Commerce Exterieur στο Παρίσι. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι αρραβωνιασμένος με την Ελισάβετ Αναγνωστάκη. Διδάκτωρ Χημείας. Είναι επιχειρηματίας στον χώρο του ρουχισμού και της μόδας και διευθύνει την εταιρεία «Helen» η οποία λειτουργεί από το 1981 με έδρα το Ωραιόκαστρο. Επίσης δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στον χώρο του τουρισμού. Είναι ενεργός αθλητής του βόλεϊ από 16 ετών. Προτεραιότητα του είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και απασχόλησης στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

 

Γιώργος Καλλιντζής

Πτυχιούχος Εμπορίας και Διαφήμισης, απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στον Δρυμό και είναι παντρεμένος με την Αμαλία Χρυσοστόμου με την οποία έχουν δύο παιδιά. Εργάζεται από φοιτητής στον ιδιωτικό τομέα και από το 2005 στον φαρμακευτικό κλάδο ως στέλεχος πωλήσεων. Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς, ενώ υπήρξε αθλητής και προπονητής του συλλόγου μπάσκετ «Δόξα Δρυμού» από την ίδρυσή του. Παρακολουθεί τις τεχνολογικές καινοτομίες και τις εξελίξεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Ευάγγελος Κανταρτζής

Πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός Δομικών Έργων. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Χριστίνα Ορφανίδου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Σταυρούλα και τον Λάζαρο. Από το 1994 λειτουργεί δικό του τεχνικό γραφείο στο εμπορικό κέντρο «Castle Mall». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδικής Αγωγής και διοικεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Όνειρο Ζωής». Δημοτικός σύμβουλος από το 2014 με τη «Δύναμη Δημιουργίας», μέλος επιτροπών και πρόεδρος του Συλλόγου των Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

 

Παναγιώτης Κοτίδης

Επιχειρηματίας, απόφοιτος του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο. Επί πολλά έτη δραστηριοποιούταν επαγγελματικά στο Ωραιόκαστρο στον χώρο της εστίασης. Έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον χώρο της εμπορίας καυσίμων με τη λειτουργία σύγχρονου Πρατηρίου Καυσίμων στην περιοχή της ΕΚΟ. Ασχολείται επαγγελματικά και με το τραγούδι και δίνει παραστάσεις στις καλύτερες αίθουσες της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας. Υπήρξε ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια του «Κεραυνού Ωραιοκάστρου» και ενεργό μέλος του συλλόγου. Συμμετέχει, επίσης, σε πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες.

 

Σάββας Κουγιουμτζίδης

Δάσκαλος, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με την Ελένη Λεοντιάδου με την οποία έχουν αποκτήσει δυο γιους, τον Νίκο και τον Βασίλη. Υπηρετεί στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου με οργανική θέση, ενώ έχει εργαστεί στη Γερμανία την περίοδο 1988 – 1994 σε εργοστάσιο ψυγείων της Bosch. Είναι αθλητής και συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές ομάδες, αθλητικούς, μορφωτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

 

Δημήτρης Κουλακίδης

Ιδιωτικός υπάλληλος, τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με τη Σωτηρία Χαντέ. Εργάζεται στον χώρο της εστίασης και έχει σημαντική εμπειρία στη λειτουργία  επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Υπήρξε επί πολλά έτη αθλητής του τμήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης του «Κεραυνού Ωραιοκάστρου» με σημαντικές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. Συμμετέχει σε αθλητικούς συλλόγους, σε ομάδες εθελοντών και σε δράσεις που στόχο έχουν την προστασία της φύσης και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

 

Μιχάλης Λείβανος

Συνταξιούχος υπάλληλος ΑΓΝΟ. Κατοικεί στη Λητή και είναι παντρεμένος με τη Σουλτάνα Λάκη.Έχει τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τον Παναγιώτη και τον Αναστάσιο και δύο εγγόνια. Έχει ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση ως συνεργάτης του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Χρήστου Καμπέρη. Ήταν αθλητής επί σειρά ετών του «Μακεδονικού Λητής», ενώ έχει διατελέσει και παράγοντας του Συλλόγου.

 

Αντώνης Λιακόπουλος

Φιλόλογος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με την Πηνελόπη Χάγια με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τον Βασίλη. Είναι καθηγητής – φροντιστής στον ιδιωτικό τομέα από το 1994 στην προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις με πολλές και σημαντικές επιτυχίες, ενώ έχει εργαστεί στην «Εκδοτική Αθηνών», στα Φροντιστήρια «Μαθητική Ανάλυση», στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης και ως αξιολογητής επιστημονικού προσωπικού σε διάφορα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Συνέγραψε εκπαιδευτικά βοηθήματα και υπήρξε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου (ΔΑΣΩ).

 

Ελισάβετ Μαθιού

Λογίστρια, απόφοιτη Οικονομίας και Διοίκησης Τμήματος Λογιστικής ΤΕΕ. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε τουριστικό πρακτορείο, ενώ ασχολείται επαγγελματικά και με την αγιογραφία. Συμμετέχει σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Υπήρξε εθελόντρια στον ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο της «ΑΡΣΙΣ», στο Ωραιόκαστρο. Βασικές προτεραιότητές της είναι η προστασία του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος, των αδέσποτων και άγριων ζώων, όπως και ο εθελοντισμός προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Δάκης Μανουσάκης

Μηχανικός αυτοκινήτων. Κατοικεί στο Παλαιόκαστρο και είναι παντρεμένος με την Ευστρατία Βουσβούκη με την οποία έχουν δύο αγόρια, τον Δημήτρη και τον Στέλιο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων από το 1996. Η ενασχόλησή του με τα κοινά είναι πολυποίκιλη. Είναι μέλος σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό, όπως ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, ο Σύλλογος Κρητών και Φίλων, κ.ά. Το 2012 ίδρυσε την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου, μία πρωτοβουλία που παρεμβαίνει στα κοινά του τόπου με πλήθος προτάσεων και στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

 

Ανδρέας Μαστοράκης

Μηχανολόγος – μηχανικός, απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στη Γαλήνη και είναι παντρεμένος με τη Σώνη Μαστοράκη – Πλακίδου με την οποία έχουν δύο αγόρια, τον Γιάννη και τον Θόδωρο. Στη μακρόχρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία περιλαμβάνονται διακεκριμένες επαγγελματικές θέσεις και εμπειρία όπως διευθυντής Βόρειας Ελλάδος της Shellgas, διευθυντής Ανάπτυξης της Autogas (Shellgas) κ.ά. Είναι εξειδικευμένος σε συστήματα και μεθόδους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και σήμερα είναι αντιπρόσωπος του καινοτόμου συστήματος βελτίωσης DGas ενεργειακής απόδοσης μηχανών εσωτερικής καύσης.

 

Νίκος Μαυρόπουλος

Συνταξιούχος εργοδηγός. Κατοικεί στο Μεσαίο και είναι παντρεμένος με τη Σόνια Μαυροπούλου με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Αναστάσιο και τη Θεοδώρα και τρία εγγόνια. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως εργοδηγός στην εταιρεία «Lafarge». Προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για πάνω από τριάντα χρόνια στην ενορία της «Μεταμορφώσεως του Σωτήρος» του Μεσαίου, τόσο από τη θέση του επιτρόπου, όσο και του ψάλτη. Έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να αποκτήσει, επιτέλους, το Μεσαίο πόσιμο νερό και τις απαραίτητες υποδομές που επιβάλλεται να έχει ένας σύγχρονος οικισμός.

 

Νίκος Νεραντζάκης

Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατάγεται από τον Μονόλοφο και είναι παντρεμένος με την Έλενα Πεστεκίδου με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Ανδριάνα. Ασκεί ενεργό δικηγορία από το 1986 και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων και Αστικού Δικαίου. Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Κοινότητα Μεσαίου και στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας. Ιδρυτικό μέλος Οικολογικών Συλλόγων.

 

Άγγελος Πανούσης

Οικονομολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση Ολικής Ποιότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Μαρία Κομνηνού με την οποία έχουν δύο παιδιά. Μετά από πολυετή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, υπηρέτησε διαδοχικά στον Δήμο Αμφίπολης, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς. Διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2014 – Μάρτιος 2017.

 

Γιώργος Παραπανίσιος

Αντιστράτηγος Τεθωρακισμένων Εν Αποστρατεία, επίτιμος διοικητής Μεραρχίας Υποστηρίξεως, απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και Σχολής Εθνικής Αμύνης με μεταπτυχιακό στις Αμυντικές και Στρατηγικές Σπουδές. Κατοικεί στο Μελισσοχώρι και είναι παντρεμένος με την Ολυμπία Ελευθερίου με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, την Άλκηστη και τον Βλάση. Διετέλεσε διοικητής 2ας Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως, Βοηθός Επιτελάρχου 1ης Στρατιάς και υποστράτηγος διοικητής Μεραρχίας Υποστηρίξεως και Επιτελάρχης ΑΣΔΥΣ. Έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με όλα τα ανώτατα μετάλλια και παράσημα της ελληνικής Πολιτείας. Είναι δημοτικός σύμβουλος από το 2014 με τη «Δύναμη Δημιουργίας» και μέλος επιτροπών.

 

Ηλίας Στρίμτσος

Οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατοικεί στο Μελισσοχώρι και είναι παντρεμένος με την Κυριακή Μητσού με την οποία έχουν δύο κόρες, την Κατερίνα και την Αναστασία. Ασκεί το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού ως ελεύθερος επαγγελματίας και από το 2009 ασκεί παράλληλα και το επάγγελμα του ασφαλιστικού πράκτορα. Είναι μέλος  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος και λογιστή – φοροτεχνικού Α’ τάξης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΟΛΝΘ).

 

Χρήστος Συμεωνίδης

Συνταξιούχος. Κατοικεί στον Μονόλοφο και είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Συμεωνίδου με την οποία έχει τέσσερα παιδιά και έξι εγγόνια. Έχει διατελέσει από το 1991 έως και το 2010 κοινοτικός και δημοτικός σύμβουλος της Κοινότητας Μεσαίου και του Δήμου Καλλιθέας. Κατά την περίοδο αυτή ήταν αντιπρόεδρος Κοινότητας, μέλος δημαρχιακής επιτροπής και επιτροπής αθλητισμού, κ.ά.  Έχει αγωνιστεί και ήταν πρωτεργάτης επί προεδρίας Αλέκου Κυζερίδη και αργότερα για τη δημιουργία του κλειστού θεάτρου Μονολόφου, του νέου κτιρίου της κοινότητας Μεσαίου, την αίθουσα τελετών και τον ξενώνα ενορίας Μονολόφου, τον οδικό άξονα Μονολόφου – Μελισσοχωρίου και την πλατεία Μονολόφου.

 

Αντώνης Τουτζιάρης

Οικονομολόγος, απόφοιτος του University of IOWA των ΗΠΑ. Κατάγεται από τη Νεοχωρούδα και είναι παντρεμένος με την Χαρά Κωνσταντινίδου με την οποία έχουν ένα παιδί, την Ευαγγελία. Με μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα έχει χρηματίσει διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία «Ανθέμια ΑΕ», μέλος του ομίλου «Chipita» και υπεύθυνος Χρηματοοικονομικού Τομέα και Logistics στην X-VAN. Είναι ιδιοκτήτης μονάδας παραγωγής κρέατος και καταστήματος λιανικής πώλησης. Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας και μέλος του αθλητικού συλλόγου «Νίκη Νεοχωρούδας».

 

Κυριάκος Τριανταφύλλου

Ηλεκτρολόγος, πτυχιούχος Τεχνικής Σχολής Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων. Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο και είναι παντρεμένος με την Κυριακή Ευστρατιάδου με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης. Επί σειρά ετών διατηρούσε Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών με πολλές διακρίσεις. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και συμμετέχει σε εθελοντικές ομάδες και συλλόγους.

 

Γιώργος Τσιτσικλής

Ιατρός, γενικός χειρούργος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Κατοικεί στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης και έχει ένα αγόρι, τον Αλέξανδρο. Είναι μέλος της Χειρουργικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, διατηρεί δικό του ιατρείο στον Λαγκαδά και είναι συνεργάτης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου και της Express Service. Προσφέρει ανιδιοτελώς επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ενώ έχει διατελέσει ιατρός στα ΚΑΠΗ του πρώην Δήμου Μυγδονίας και ελεγκτής του ΟΑΕΕ. Επίσης, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου την περίοδο 2010 – 2014, πρόεδρος στη ΔΗΚΕΩ και μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Αναστασία Χρηστίδου

Δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Saarland στη Γερμανία. Κατοικεί στο Παλαιόκαστρο. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασκούμενων Δικηγόρων της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων. Συμμετέχει στο European Opportunities Forum, μία εθελοντική ομάδα που σκοπό έχει την προώθηση της εργασίας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα μαθητικά της χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τον κλασσικό αθλητισμό και είναι μέλος σε πολιτιστικούς λαογραφικούς συλλόγους.