Εκτός… νυμφώνος και από την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου Μυγδονία- Καλλιθέα

«Χρυσάφι» θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν τη θέρμανση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, καθώς ο δήμος Ωραιοκάστρου απουσιάζει από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ΑΕ επιβεβαιώνοντας το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Ωραιοκάστρου «ΠΟΛΙΤΗΣ news» -που υπογράμμιζε πως είναι στον «αέρα» η επέκταση του φυσικού αερίου στο Ωραιόκαστρο- και διαψεύδοντας κάθε αισιοδοξία του δημάρχου, Αστέριου Γαβότση.

Παρουσιάζοντας πρόσφατα το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΑΕ ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις υφιστάμενες περιοχές (13 Δήμοι στη Θεσσαλονίκη και 11 στη Θεσσαλία) αλλά και την έλευση του αερίου σε νέες περιοχές από τις οποίες απουσιάζουν οι δυο δημοτικές ενότητες του Ωραιοκάστρου, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη συμπληρωθεί χιλιάδες αιτήσεις από κατοίκους των δυο περιοχών. Να σημειωθεί ότι αναφορά δεν έγινε από τον κ. Μπακούρα ούτε για το ενδεχόμενο τροφοδότησης της Μυγδονίας με συμπιεσμένο αέριο.

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, για το 2019, θα τροφοδοτηθούν τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης και σύμφωνα με το πολυετές πρόγραμμα της εταιρείας θα τροφοδοτηθούν ο Σταυρός του Δήμου Βόλβης και η Χαλκηδόνα του Δήμου Χαλκηδόνος. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης από τη ΡΑΕ, εντός του 2019 θα ενταχθούν στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου οι Σοφάδες του Δήμου Σοφάδων, η Ν. Αγχίαλος του Δήμου Βόλου, η Αγιά του Δήμου Αγιάς και ο Παλαμάς του Δήμου Παλαμά, ενώ σύμφωνα με το πολυετές  Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας, μέχρι το 2022 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα το Μουζάκι του Δήμου Μουζακίου, το Συκούριο του Δήμου Τεμπών, ο Αμπελώνας του Δήμου Τυρνάβου και η Φαλάνη του Δήμου Λαρισαίων.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news» υπογράμμιζε, στο 2ο φύλλο της, τον Νοέμβριο του 2018, τον κίνδυνο να μείνουν εκτός των επεκτάσεων του δικτύου φυσικού αερίου Καλλιθέα και Μυγδονία και κατέγραφε την αγωνία των κατοίκων για τους οποίους το κόστος θέρμανσης είναι σήμερα δυσβάσταχτο κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Την ίδια ώρα o δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης  εμφανιζόταν αισιόδοξος –έως και βέβαιος- πως ο δήμος Ωραιοκάστρου θα περιλαμβανόταν στα νέα σχέδια ανάπτυξης του δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κάτι που ωστόσο δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη των κατοίκων του Μελισσοχωρίου, του Δρυμού και της Λητής αλλά και των περιοχών της Καλλιθέας.