ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Με Τόνι Σφήνο η καρναβαλική η παρέλαση και η συναυλία

Στον ρυθμό του καρναβαλιού ζουν αυτές τις μέρες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές – μέλη των ομάδων που πρόκειται να πάρουν μέρος στην καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση του δήμου Ωραιοκάστρου η οποία φέτος θα έχει έναν ξεχωριστό παρουσιαστή, τον Τόνι Σφήνο. Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης με τη μαύρη περούκα, τα γυαλιά και το φανταχτερό ντύσιμο θα βρεθεί στο Ωραιόκαστρο για να παρουσιάσει την αποκριάτικη παρέλαση, να στήσει τα δικά του χάπενινγκς μαζί με τους καρναβαλιστές και να εντυπωσιάσει στη συνέχεια το κοινό με μια συναυλία.

«Ετοιμαζόμαστε για την 8η καρναβαλική παρέλαση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου. Είναι μια μεγάλη γιορτή την οποία περιμένουν κάθε χρόνο όλοι: οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και τα παιδιά από όλο τον διευρυμένο δήμο, οι φορείς που συμμετέχουν, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι προσβλέπουν στην τόνωση της αγοράς», είπε στην εφημερίδα του Ωραιοκάστρου «ΠΟΛΙΤΗΣ news» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν ο οποίος ευελπιστεί ότι «αυτή τη φορά θα έχουμε ‘’σύμμαχο’’ τον καιρό». Πέρυσι και πρόπερσι δεν έγινε η παρέλαση εξαιτίας της κακοκαιρίας και τα αποκριάτικα πάρτι περιορίστηκαν στο χώρου του Κονταξοπούλειου κλειστού γυμναστηρίου

Ήδη οι ομαδικές συμμετοχές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τις 15 με εντυπωσιακές στολές και πλούσια θεματολογία: «Άραβες» θα μετατρέψουν το Ωραιόκαστρο σε… Ντουμπάι και μικροί και μεγάλοι θα «μεταφέρουν» τους θεατές σε εποχές disco. Μια… σκακιέρα με τα πιόνια εμπνεύστηκαν οι μαθητές ενός δημοτικού σχολείου, ενώ κάποιοι άλλοι –μαζί με τους γονείς τους- επηρεάστηκαν από άλλα θέματα όπως lego και nanny time.

Σύμφωνα με τον κ. Αταμιάν στην αποκριάτικη παρέλαση –που είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1.000-1.200 άτομα, κυρίως παιδιά, όχι μόνο από το Ωραιόκαστρο αλλά και από άλλους δήμους. Ο δήμος Ωραιοκάστρου πρόκειται να κατασκευάσει φέτος και δεύτερο άρμα εκτός από αυτό που μεταφέρει τον βασιλιά καρνάβαλο. Επίσης, άρματα θα έχουν και κάποιοι από τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την οδό Κομνηνών. Μια εξέδρα θα στηθεί στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Λεωφ. Δημοκρατίας. Εκεί θα βρίσκεται και ο «υψηλός» προσκεκλημένος, ο Τόνι Σφήνος ο οποίος θα είναι ο παρουσιαστής της εκδήλωσης. Ο γνωστός perfomer θα υποδέχεται τις ομάδες των καρναβαλιστών, θα μιλά και θα διασκεδάζει μαζί τους προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Η παρέλαση θα καταλήξει στον αύλειο χώρο του Κονταξοπούλειου, όπου στη 1.30 μετά το μεσημέρι θα δώσει  συναυλία ο Τόνι Σφήνος με την πολυμελή ομάδα του. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο, όπως έγινε πέρυσι όταν guest stars ήταν οι Vegas.

Την ίδια μέρα θα γίνει η βράβευση της καλύτερης ομάδας καρναβαλιστών, η οποία θα ταξιδέψει στην Ξάνθη εκπροσωπώντας τον Δήμο Ωραιοκάστρου για να ανοίξει την φημισμένη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αταμιάν, «στόχος της αποκριάτικης παρέλασης –που έχει γίνει θεσμός- είναι η εξωστρέφεια, δηλαδή, η προσέλυση επισκεπτών από όλο το νομό Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, χωρίς ωστόσο να χάσει τον τοπικό χαρακτήρα της, καθώς είναι μια μέρα αφιερωμένη  στα μικρά παιδιά που θέλουμε να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να περάσουν μια ωραία μέρα μαζί με τους γονείς τους».

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)