ΕΛΑΣ: Περισσότερα από 19.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Στον εντοπισμό χιλιάδων λαθραίων πακέτων τσιγάρων οδήγησε η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (12/3) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας, με τη συνδρομή δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας «Ζ» ακινητοποίησαν ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, το οποίο οδηγούσε ένας 22χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν 10 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 4.750 πακέτα τσιγάρα διαφόρων τύπων τα όποια δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε χώρο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση καπνικών προϊόντων απ’ όπου εξήλθε νωρίτερα ο συλληφθείς, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν 30 ακόμη χαρτοκιβώτια που περιείχαν 14.940 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα διαφόρων τύπων.

Επιπροσθέτως, έπειτα από έρευνες στα σπίτια τόσο του ιδιοκτήτη του παραπάνω οχήματος όσο και του 22χρονου στο κέντρο της πόλης, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.698,50 ευρώ.