Θα «έριχναν» στη Βόρεια Ελλάδα 69 κιλά ακατέργαστης κάνναβης… εισαγωγής

Χειροπέδες σε ακόμη δύο διακινητές ναρκωτικών έβαλε η ΕΛΑΣ μπλοκάροντας τη διοχέτευση δεκάδων κιλών ακατέργαστης κάνναβης στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στην περιοχή της Δροσοπηγής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης Ιωαννίνων, δύο άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για δύο 25χρονους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ποσοτήτων κάνναβης, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και την εν συνεχεία διακίνηση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ και στα πίσω καθίσματα, 50 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 68 κιλών και 800 γραμμαρίων τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκαν το ΙΧΕ αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.