Αύξηση προκρατήσεων για οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα από τους Ρώσους

Αύξηση έως και 15% παρουσιάζουν οι προκρατήσεις των Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των Ρώσων οι οποίοι αναμένεται να επιλέξουν φέτος τη χώρα μας για διακοπές εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Ισχυρό «όπλο» για την προσέλκυσή τους αποτελεί ο θρησκευτικός πλούτος της χώρας και ειδικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα συμπεράσματα αυτά ανέδειξε η πρόσφατη διεθνής έκθεση τουρισμού MITT που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2019.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη ΜΙΤΤ -η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού- στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΚΜ συναντήθηκαν με τη διευθύντρια του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας, Ioanna Valentinova Galcenko ενώ παρουσίασαν τον θρησκευτικό πλούτο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να σημειωθεί ότι το Προσκυνηματικό Κέντρο του Πατριαρχείου της Μόσχας διοργανώνει πολλές προσκυνηματικές εκδρομές ετησίως και για αυτό το λόγο το ενδιαφέρον τους κέρδισε το μοναστηριακό απόθεμα της περιοχής.

Επίσης, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΚΜ, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού που εκπροσώπησαν την ΠΚΜ συναντήθηκαν με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Ρωσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Στη διάρκεια των συναντήσεων τους, παρουσίασαν το πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, που προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να βιώσει πολλαπλές και αυθεντικές εμπειρίες και να απολαύσει υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών προϊόντα και υπηρεσίες, 365 ημέρες το χρόνο.

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ φέτος συμμετείχαν πάνω από 1.800 εκθέτες και διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, το αμείωτο ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για την Κεντρική Μακεδονία, τόσο για το προϊόν «ήλιος – θάλασσα», όσο και για άλλες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο τουρισμός πόλης κτλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια των Ρώσων για την Ελλάδα για το 2019 είναι αυξημένες έως και 15%. Με τη θετική αυτή δυναμική οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και συγκεκριμένα με τον υπεύθυνο τύπου, Νέστορα Τυροβούζη, προγραμματίζονται σημαντικά press trips για την περίοδο του Πάσχα και του Μαΐου στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ υπήρξαν θετικές συζητήσεις προκειμένου να φιλοξενηθούν στην περιοχή μας στελέχη της πολύ γνωστής εφημερίδας “Аргументы и Факты” (Αργκουμέντι ι Φάκτι), των περιοδικών Harper’s Bazaar, Glamour και το National Geographic.