Οκτάμηνη παράταση του προγράμματος αντιπυρικής προστασίας και της απασχόλησης 5.066 εργαζομένων

Την είδηση της οκτάμηνης παράτασης του προγράμματος αντιπυρικής προστασίας και της απασχόλησης 5.066 εργαζομένων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση», καθώς υπεγράφη η σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Παράλληλα δηλώνει πως θα συνεχίσει να διεκδικεί τη δημιουργία μόνιμου σώματος για την πυροπροστασία των δασών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση την εξέδωσε η Ένωση το απόγευμα της Τετάρτης (20/3) έχει ως εξής:

«Η προσπάθεια του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ”Η ΕΝΩΣΗ”, της Συντονιστικής Ομάδας και των τοπικών μας παραρτημάτων, για παράταση του προγράμματος ευοδώθηκαν. Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υπογραφής της ΚΥΑ για την τροποποίηση της απόφασης «Για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Η απόφαση τροποποιείται σε συνέχεια της τροπολογίας της 21ης Φεβρουαρίου, που ψηφίστηκε και προέβλεψε την δυνατότητα επέκτασης των κοινωφελών προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας, και με αυτή παρατείνεται η απασχόληση των 5.066 εργαζομένων για οχτώ (8) μήνες μετά την προβλεπόμενη λήξη των συμβάσεων. Επίσης προβλέπεται και αύξηση της αμοιβής των εργαζομένων, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση του κατώτατου και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η παράταση των συμβάσεων καλύπτει πλήρως την αντιπυρική περίοδο 2019 και σαφώς εντάσσεται στα προληπτικά μέτρα αυτής. Η απόφαση έχει κατατεθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, έχει λάβει ΚΑΔ και έχει δρομολογηθεί η δημοσίευση της στο ΦΕΚ άμεσα (η ισχύς της απόφασης άρχεται την ημέρα που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ). Συνυπογράφουν οι Υπουργοί Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι αναπληρωτές Υπουργοί Περιβάλλοντος και Οικονομικών και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! Όλοι μαζί συλλογικά μπορούμε να χτίζουμε λιθαράκι το λιθαράκι και αγώνα τον αγώνα, το δικαιωματικό χάρτη!!

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ!!!».

(Η φωτογραφία είναι από το Δελτίο Τύπου της Ένωσης)