Σ. Δημητριάδου: Με πείσμα και δύναμη για να ξαναγίνει ο Δήμος μας πρωταγωνιστής

ΑΡΘΡΟ

Της ΣΟΦΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ*

Στις 26 Μαΐου 2019 καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρώ πως όλοι διαθέτουµε την αδιαµφισβήτητη εµπειρία για να καταλάβουμε πως αυτές οι εκλογές θα είναι πραγματικά κρίσιμες…

Ένα σοβαρό πρόβλημα που φέρνει το απλό αναλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, είναι, πως γέμισε ο τόπος μας από υποψήφιους. Άνθρωποι ποικίλων πολιτικών αποχρώσεων, ηλικιών και καταβολών εκτίθενται σε όλα τα ψηφοδέλτια. Κάθε «καρυδιάς καρύδι» νιώθει ότι τώρα ήρθε η δική του στιγμή να κατέβει στην πολιτική, διεκδικώντας το δικό του μερίδιο δημοσιότητας. Οι υποψήφιοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να τραβήξουν την προσοχή και να δημιουργήσουν θόρυβο, σαν κύμβαλα αλαλάζοντα. Όλο αυτό το πανηγύρι μπερδεύει τους πολίτες. Τους δυσκολεύει  να ξεχωρίσουν τους αξιότερους υποψήφιους.

Μέσα σε αυτό το αλαλούμ υπάρχει, όμως, ένας εύκολος τρόπος να βγάλουμε άκρη. Να δούμε ποιοι εκλέγονταν ως τώρα και πού οδήγησαν τον Δήμο. Και να κινηθούμε προς την αντίθετη πλευρά. Να τολμήσουμε να αντισταθούμε στην αβάσταχτη ελαφρότητα του τίποτα, να σκεφτούμε λογικά και όχι παρορμητικά. Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Για να σταματήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ένα τεράστιο πάρτι με πρωταγωνιστές τους «ακαταλληλότερους».

Στις ερχόμενες εκλογές θα συμμετάσχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Για να προσφέρω στον αγαπημένο μου τόπο που ως τώρα υπηρέτησα από τον επιχειρηματικό τομέα.

Το 1995 ίδρυσα τη δική μου κατασκευαστική επιχείρηση. Από τότε με πείσμα και δύναμη έκτισα  δεκάδες διαμερίσματα και μονοκατοικίες στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι, προσφέροντας στεγαστικές λύσεις σε πολλές οικογένειες και θέσεις εργασίας σε άλλες τόσες.

Σε νεαρή ηλικία η ζωή μου απειλήθηκε, όταν διαγνώστηκα με μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Η νεανική μου ανεμελιά διακόπηκε απότομα. Με πείσμα και δύναμη κατάφερα βγω νικήτρια μετά από περίπου δύο χρόνια ταλαιπωρίας.

Παράλληλα φρόντισα να αφιερώσω τον χρόνο που χρειαζόταν για να μεγαλώσω σωστά δύο ευλογημένα παιδιά.

Διεκδικώ την ψήφο των συνδημοτών μου για πρώτη φορά. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, αλλά επαγγελματίας της ζωής. Κατεβαίνω στις εκλογές, για να δώσω και όχι για να πάρω. Συμμετέχω στις εκλογές στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Παντελή Τσακίρη, για να εκφράσω τους παραγωγικούς, μαχητικούς ανθρώπους του τόπου μου.

Για να εκπροσωπήσω τους δουλευταράδες και τους νοικοκύρηδες. Για να τους μετατρέψω με πείσμα και δύναμη από θεατές σε πρωταγωνιστές…

 

*Η κ. Σοφία Δημητριάδου είναι επιχειρηματίας, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Παντελή Τσακίρη και τους «Πρωταγωνιστές Ξανά»