«Οργώνει»…τις κοινότητες και τις γειτονιές ο Ανέστης Πολυχρονίδης-Ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και αυτοψία στα προβλήματα

Τον λόγο στους πολίτες έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος πραγματοποίησε δέκα ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες του διευρυμένου δήμου για να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των κατοίκων αλλά και τις προτάσεις τους. Η περιοδεία «Μιλήστε με τον Ανέστη» ανέδειξε πλήθος ζητημάτων της καθημερινότητας που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις των δημοτών για καταγράψει από κοντά τα προβλήματα. «Στόχος μας είναι να επικαιροποιήσουμε τα προβλήματα, να ακούσουμε προτάσεις και να επεξεργαστούμε λύσεις για τις οποίες θα δεσμευτούμε. Θα επιστρέψουμε σε όλες τις κοινότητες, λίγο πριν τις εκλογές, και θα παρουσιάσουμε κοστολογημένες τις παρεμβάσεις τις οποίες θα υλοποιήσουμε, τις πηγές χρηματοδότησής τους αλλά και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσής τους», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news».

Στο Μελισσοχώρι οι κάτοικοι έθεσαν στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων τους το ακατάλληλο νερό, την παλαιότητα των σωλήνων ύδρευσης, την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού, το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και τη δυσλειτουργία του τοπικού ιατρείου.

Στο Πετρωτό, αναφέρθηκαν στην επικινδυνότητα του κεντρικού δρόμου και στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου. «Δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε ένα πλακάκι δεν μπήκε», είπαν χαρακτηριστικά. Μίλησαν ακόμη για τον ελλιπή φωτισμό των δρόμων και για την ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων.

 Η έλλειψη οδικής ασφάλειας φαίνεται πως «καίει» τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας όπως επίσης και ο  ελλιπής φωτισμός, το ιατρείο και το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας, τόσο όσον αφορά στη σύνδεση με το κέντρο του δήμου όσο και με τη Θεσσαλονίκη.

Στον Δρυμό το ακατάλληλο νερό κυριάρχησε στην ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους. «Στη συνάντηση αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η ανακολουθία λόγων και έργων της απερχόμενης διοίκησης η οποία, υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημα της ποιότητας νερού από τον πρώτο χρόνο της θητείας της και μέσα σε μία πενταετία δεν ολοκλήρωσε ούτε ένα έργο», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος άκουσε από τους κατοίκους τα παράπονά τους για την ανυπαρξία βασικών έργων υποδομής, την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τη δραματική κατάσταση στο «μέτωπο» της αστικής συγκοινωνίας.

Οι κάτοικοι του Μεσαίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη συνέχιση της λειτουργίας των λατομείων «που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας». Επίσης, αναφέρθηκαν στην κακή ποιότητα του νερού και του οδικού δικτύου, στην προβληματική αστική συγκοινωνία καθώς και στην έλλειψη αποχετευτικού δικτύου.

Η λειτουργία των λατομείων ήταν ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν και στην ανοιχτή συζήτηση στον Μονόλοφο. Οι κάτοικοι έθεσαν, επίσης, και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν όπως η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, η κακή ποιότητα του νερού,  τα αδέσποτα, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ο ελλιπής φωτισμός των δρόμων.

«Το νερό μας δεν πίνεται», είπαν και οι κάτοικοι του Πενταλόφου οι οποίοι, εκτός από το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης, μίλησαν για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, την έλλειψη ενός πολιτιστικού κέντρου, τις ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές και για τη μη συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. «Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι, θυμωμένοι, αγανακτισμένοι», είπε ένας από τους παρευρισκόμενους.

«Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», είπαν κάτοικοι της Λητής. Ζήτησαν την άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης και έθεσαν μια σειρά άλλων προβλημάτων όπως η αστική συγκοινωνία, τα αδέσποτα, η κακή οδοποιία στον οικισμό και τα προβλήματα πρόσβασης σε απομακρυσμένα σπίτια ή επιχειρήσεις.

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν οι κάτοικοι της Νεοχωρούδας την κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη, στους χώρους άθλησης, στο Πνευματικό κέντρο, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή στο θέμα της διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων και των κλαδιών. «Σε όλη τη Νεοχωρούδα ‘’φυτρώνουν’’ –με εντολή της δημοτικής αρχής- αυτοσχέδιες χωματερές οι οποίες αποτελούν εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και πυρκαγιών», είπαν χαρακτηριστικά.

Στο Ωραιόκαστρο

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο (φωτογραφία), οι κάτοικοι της Γαλήνης, του Παλαιοκάστρου και του Ωραιοκάστρου κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους, αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ασφάλειας, της καθαριότητας, του φωτισμού, της κινητικότητας των πεζών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μίλησαν ακόμη για τις ελλείψεις σε σχολικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. «Και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του διευρυμένου δήμου μας, δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο την τελευταία πενταετία», υπογράμμισε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος έδωσε μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει ως δήμαρχος. «Με τη συνεργασία και στηριζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό του Ωραιοκάστρου μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να δώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του αξίζει. Ζούμε στην ομορφότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με πλεονεκτική γεωγραφική θέση η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη. Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο και να προσελκύσουμε πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που θα τονώσουν την τοπική αγορά και τα προϊόντα της και θα αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας όπως η εγγύτητα με το πολεοδομικό συγκρότημα και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τους οδικούς άξονες, με το ΒΙ.ΠΑ. Σίνδου και θα αλλάξουν την εικόνα για τον δήμο μας», σημείωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην free press εφημερίδα του Ωραιοκάστρου «ΠΟΛΙΤΗΣ news» την οποία μπορείτε να ξεφυλλίσετε πατώντας ΕΔΩ)