ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Δεκαπέντε νέοι… «Πρωταγωνιστές» στο πλευρό του Παντελή Τσακίρη

Τα ονόματα ακόμη δεκαπέντε υποψηφίων με τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

  1. Μιλένα Ασλανίδου

Γεννημένη στις 6 Μαρτίου 1981, η Μιλένα Ασλανίδου κατοικεί στον Πεντάλοφο.

Είναι απόφοιτη Επαγγελματικού Λυκείου κι εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.

Η Μιλένα Ασλανίδου είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

2. Ειρήνη Καζάκα

Γεννήθηκε το 1979 στον Δρυμό, όπου και μεγάλωσε. Από τα 18 της χρόνια έως και το 2007 εργαζόταν στην επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένειά της στην περιοχή του Δρυμού. Στη συνέχεια, από το 2008 μέχρι και το 2013, δούλευε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έκτοτε διατηρεί εμπορική επιχείρηση στον χώρο των καλλυντικών. Από την ηλικία των 8 έως και των 30 ετών ήταν μέλος της ομάδας μπάσκετ Δόξας Δρυμού. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

3. Γιώργος Κατσαούνης

Γεννήθηκε το 1986 στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λογιστικής Σερρών. Το ζωηρό ενδιαφέρον του για προσφορά στον τόπο του από πολύ νεαρή ηλικία καταδεικνύεται από το γεγονός πως έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος Συμβουλίου Νεολαίας στον Δήμο Καλλιθέας. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μ.Α.Σ Δόξα Πενταλόφου. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος σε χώρους εστίασης. Σήμερα εργάζεται στο λογιστήριο γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

4. Αντώνης Κουγιούνης

Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1979 στη Λητή. Αποφοίτησε από το 3ο ΤΕΛ Σταυρούπολης και εξειδικεύτηκε στον τομέα της ηλεκτρονικής. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος επιχειρήσεων και ως λογιστής σε οικογενειακή επιχείρηση. Η αγάπη του για την οινοποιία τον οδήγησε στη δημιουργία της δικής του επιχείρησης το 2005. Έκτοτε διατηρεί πρότυπο οινοποιείο – αποσταγματοποιείο στην περιοχή της Λητής. Ο Αντώνης Κουγιούνης είναι πατέρας τριών παιδιών.

5. Αριστείδης Λαζαρίδης

Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1957 και κατοικεί στην περιοχή του Μεσαίου.

Απόφοιτος τεχνικής σχολής με δίπλωμα ηλεκτρολόγου, ο Αριστείδης Λαζαρίδης εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στον τομέα των χωματουργικών εργασιών.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών.

6. Δημήτρης Μαπίτσιος

Γεννήθηκε το 1962 στη Νεοχωρούδα, από όπου καταγόταν η μητέρα του, Όλγα Βασιλείου. Ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μαπίτσιος, έλκει την καταγωγή του από τον Δρυμό. Παντρεμένος με τη Μαρία Μωυσιάδου και πατέρας δύο παιδιών, ο Δημήτρης Μαπίτσιος κατοικεί στο Ωραιόκαστρο τα τελευταία 22 έτη. Έχει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Marketing (MBA) στο πανεπιστήμιο Lincoln του Μιζούρι των ΗΠΑ. Είναι ανώτατο στέλεχος διοίκησης επιχειρήσεων και διευθύνων σύμβουλος δύο εταιριών μεγάλου ελληνικού πολυεθνικού ομίλου στον χώρο των τροφίμων. Έχει έντονη κοινωνική προσφορά και παρουσία στα κοινά, αφού υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, αντιπρόεδρος – γραμματέας του αθλητικού συλλόγου Κεραυνός Ωραιοκάστρου, αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου και ιδρυτικό αλλά και νυν μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Νεοχωρούδας.

Παράλληλα, διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ Βορείου Ελλάδος όπως και διευθυντής προγράμματος σπουδών στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον δήμο Νεάπολης.

7. Στράτος Μαρνασίδης

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1973 και τα τελευταία 15 χρόνια ζει στο Ωραιόκαστρο. Είναι απόφοιτος της τεχνικής σχολής «Αεροτεχνική», κάτοχος πτυχίου ως μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών. Από το 2018 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως πωλητής σε μεγάλη φαρμακαποθήκη. Από το 2017 μέχρι και το 2018 εργαζόταν σε γνωστή βιομηχανία τροφίμων, ενώ τα προηγούμενα 15 χρόνια εργαζόταν σε όμιλο που θεωρείται από τους κορυφαίους προμηθευτές βιομηχανικών και ιατρικών ειδών. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ υποστηρίζει εθελοντικά αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

8. Τραϊανός Μπαρδάκας

Ο Τραϊανός Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Γιος του Γεώργιου Μπαρδάκα και της Πολυξένης Μισαηλίδου, κατοίκησε για πρώτη φορά στο Ωραιόκαστρο μαζί με την οικογένειά του το 1978, ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 διαμένει στην περιοχή μόνιμα. Αφού αποφοίτησε από το 17ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1993, παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Γραφιστικής – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου και Διαφήμισης του δημόσιου ΙΕΚ Ωραιοκάστρου, λαμβάνοντας τον τίτλο σπουδών του το 1997. Παράλληλα, έλαβε μέρος σε σεμινάρια που αφορούσαν το μάνατζμεντ μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Από το 2000 άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2015 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του υπεύθυνου καταστήματος σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών. Η πρώτη επαφή του με τα κοινά του Ωραιοκάστρου έγινε το 2006, όταν ο Τραϊανός Μπαρδάκας συμμετείχε στην ομάδα διαβούλευσης της πρωτοεμφανιζόμενης τότε παράταξης «Νέα Πορεία», όπου και έγινε η αρχική γνωριμία με τον Παντελή Τσακίρη. Το 2014 τέθηκε για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών ως υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου με την παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης. Ο Τραϊανός Μπαρδάκας κατέχει θέση τοπικού συμβούλου.

9. Πασχάλης Μπογιατζής

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974 στον Δρυμό, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα.

Φοίτησε στο Γενικό Λύκειο Δρυμού και από το 1995 έως και το 2014 εργάστηκε στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ».

Στη συνέχεια, από το 2014 μέχρι και σήμερα, είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα ασχολείται με γεωργικές καλλιέργειες.

10. Αναστάσιος Πανιώρης

Ο Αναστάσιος Πανιώρης γεννήθηκε το 1977 στη Λητή, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Χατζηκαμάρη, η οποία κατάγεται από τον Δρυμό, και πατέρας δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ορυχείων και του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εργαστεί σε τεχνική εταιρία ως υπεύθυνος ελέγχου ποιότητας για τρία χρόνια, ενώ τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται ως εργοδηγός σε λατομείο της περιοχής. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Λητής και του Μέγα Αλέξανδρου Μελισσοχωρίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ενεργό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός Λητής».

11. Κωνσταντίνος Πέτρου

Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1991 και μεγάλωσε στη Νεοχωρούδα. Στη συνέχεια μετακόμισε στον Πεντάλοφο, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Τελείωσε με άριστα το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάστηκε από μικρός στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων της περιοχής στο αντικείμενο των σπουδών του. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

12. Πάτροκλος Σπυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1976 στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, όπου κατοικεί. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Μάσκα κι έχει αποκτήσει τρεις κόρες. Έχει αποφοιτήσει από τον ΟΑΕΔ στην ειδικότητα του θερμοϋδραυλικού του μηχανολογικού κλάδου. Επιπλέον είναι κάτοχος άδειας βοηθού τεχνικού αερίων καυσίμων. Εργάστηκε στον δήμο Καλλιθέας για οχτώ χρόνια ως τεχνίτης θερμοϋδραυλικών, ενώ διατηρεί οικογενειακή πτηνοτροφική μονάδα στον Πεντάλοφο. Υπήρξε αθλητής στον αθλητικό σύλλογο της Δόξας Πενταλόφου και διοικητικό μέλος του για τέσσερα χρόνια. Είναι ενεργό μέλος στη διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου Πενταλόφου εδώ και 18 χρόνια και χορευτής τα τελευταία 32. Παράλληλα, συμμετέχει σε σειρά εθελοντικών δράσεων.

13. Διονύσης Τσιριπίδης

Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1971 στη Γεωργία και είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος οδοντοτεχνικής σχολής καθώς και απόφοιτος μουσικής σχολής.

Από το 1992 εργάστηκε σε διάφορους τομείς, συνεχίζοντας παράλληλα την επαγγελματική του πορεία ως μουσικός.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο της μουσικής.

14. Γιώργος Τσολάκης

Ο Γιώργος Τσολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Πενταλόφου, όπου κατοικεί. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Πενταλόφου από το 1991 μέχρι και το 1998. Στη συνέχεια διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος. Η δράση του στον χώρο τόσο του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού υπήρξε έντονη, αφού ο Γιώργος Τσολάκης είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα Πενταλόφου» όπως επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου. Ο Γιώργος Τσολάκης έχει κληθεί να υπηρετήσει πολλές θέσεις ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Σταθμών. Ο ίδιος είναι συνταξιούχος του δημοσίου, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

15. Αναστάσιος Χαλκίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977 και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη. Από το 2008 κατοικεί στο Μελισσοχώρι. Είναι εν ενεργεία αστυνομικός, απόφοιτος του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης. Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων στο ΑΤ Ωραιοκάστρου (από ιδρύσεώς του -το 2006- έως το 2010 και στο ΑΤ Λαγκαδά από το 2014 έως το 2017). Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μακρίδου, επίσης αστυνομικό, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Είναι εκλεγμένος ως αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπάλληλων από το 2012. Είναι πρόεδρος στον Σύλλογο Γονέων Νηπιαγωγείου Μελισσοχωρίου, ενώ υπήρξε ταμίας στην Ένωση Γονέων Ωραιοκάστρου. Υπήρξε διαιτητής του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λέσβου και Μακεδονίας. Ο Αναστάσιος Χαλκίδης στηρίζει ενεργά δράσεις κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην free press εφημερίδα του Ωραιοκάστρου ΠΟΛΙΤΗΣ news την οποία μπορείτε να ξεφυλλίσετε πατώντας ΕΔΩ)