Μονή Λαζαριστών: «Ω Γλυκύ μου Έαρ»- Μουσική Εκδήλωση με Δημήτρη Μπάση, «Ηδύμελον» και χορωδίες των Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης διοργανώνουν μία όμορφη εκδήλωση, με σημείο αναφοράς το Θείο Δράμα και την Πορεία από το Θείο Πάθος στην Ανάσταση, με τη συμμετοχή του καταξιωμένου καλλιτέχνη, Δημήτρη Μπάση.

Η εκδήλωση -που φέρει τον τίτλο «Ω Γλυκύ μου Έαρ»- θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στις 19:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Την πλαισιώνει ο βυζαντινός χορός «Ηδύμελον», σε σύμπραξη με τη γυναικεία χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Υμνωδία». Οι δυο χορωδίες θα αποδώσουν ύμνους και άσματα των ημερών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ιωάννη Τσάμη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, επίσης, οι γυναικείες χορωδίες του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων, καθώς και του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου.

Παράλληλα, το χορευτικό τμήμα της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Αμπελοκήπων, θα αναπαραστήσει ήθη έθιμα των ημερών, ενώ το χορευτικό συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων θα αποδώσει χορούς της Λαμπρής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σολίστ : Δημήτρης Μπάσης
Βυζαντινός Χορός Ηδύμελον
Βυζαντινή χορωδία γυναικών Δημ. Ωδείου Αμπελοκήπων «Υμνωδία»
Χορωδίες Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων & Αγ. Νεκταρίου Δενδροποτάμου
Χορευτικά Νεανικής εστίας Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου και Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμoνος
Παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από πολίτικη λύρα, λαούτο, ούτι, βιολοντσέλο, κανονάκι, νέυ και κρουστά.