Πουλούσαν προϊόντα -μαϊμού μέσω των social media- «Χειροπέδες» σε δύο άτομα από την Οικονομική Αστυνομία Β. Ελλάδος

Έκαναν «χρυσές» δουλειές πουλώντας προϊόντα- μαϊμού μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα των social media. Εντοπίστηκαν, όμως, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και συνελήφθησαν την Παρασκευή (12/4) για διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, μέσω διαδικτύου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες -οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας- τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2015, είχαν δημιουργήσει προφίλ σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω των οποίων διακινούσαν απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, τα οποία ταχυδρομούσαν με εταιρεία ταχυμεταφορών, έναντι αντικαταβολής.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι, αυτοκίνητο και στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-165 απομιμητικά προϊόντα,
-10 φάκελοι και πλήθος από πλαστικές σακούλες συσκευασίας,
-92 σακούλες, δύο ρολά αυτοκόλλητα, 83 συνοδευτικά δελτία ταχυμεταφοράς και 83 πλαστικοί φάκελοι εταιρείας ταχυμεταφορών,
-15 ταχυδρομικές επιταγές αντικαταβολής,
-4 διαφημιστικές κάρτες,
-δυο κινητά τηλέφωνα με δύο κάρτες SIM ,
-490 ευρώ, 152 δολάρια Η.Π.Α., και 45 λίρες Τουρκίας,
-137 σακούλες στις οποίες αναγράφονταν διάφορες μάρκες,
-11 παραστατικά διακίνησης και κάρτες γνησιότητας μάρκας,
-το όχημα στο οποίο βρέθηκαν προϊόντα -μαϊμού.
Εκτιμάται ότι τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών υπερβαίνουν το ποσό των 85.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.