Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Η τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών, στο Ωραιόκαστρο

Τη δυνατότητα να προσκυνήσουν την τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου, του προστάτη των καρκινοπαθών, θα έχουν οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου και όχι μόνο.

«Στα πλαίσια της πανηγύρεως της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης των Ιβήρων, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαΐου, θα έχουμε την τιμή και την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου την τίμια κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού, ο οποίος είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Στο πλαίσιο της υποδοχής της τίμιας κάρας και παραμονής της στον ναό οι ιερές ακολουθίες θα διεξαχθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Σάββατο 18 Μαΐου, 7μ.μ. Υποδοχή της τίμιας κάρας του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου από την Ι. Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη Ευβοίας, στο προαύλιο του Ι. Ναού. Θα ακολουθήσει μέγας αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.
  • Κυριακή 19 Μαΐου, 7π.μ. Όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία.

Την ίδια μέρα, στις 7μ.μ. Εσπερινός και ιερό ευχέλαιο για τους καρκινοπαθείς.

  • Δευτέρα 20 Μαΐου, 7:30π.μ. Όρθρος, θεία λειτουργία και παράκληση στον Άγιο Παρθένιο. Στις 12 το μεσημέρι δέηση και αναχώρηση του ιερού λειψάνου.

Να σημειωθεί πως ο ναός θα παραμείνει ανοικτός το Σάββατο 18/5 έως τις 12 το βράδυ, την Κυριακή 19/5 από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και τη Δευτέρα 20/5 από τις 7:30 το πρωί μέχρι την αναχώρηση του ιερού λειψάνου.

Τέλος, στο πλαίσιο της πανήγυρης, στις 18 και 19/5 θα λειτουργήσει στην αυλή του ναού Ανθοέκθεση, ενώ στις 19/5 το πρωί, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα λειτουργήσει, επίσης στην αυλή του ναού, «ενοριακό ζαχαροπλαστείο» με πλούσια αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

(Δημοσίευμα της free press εφημερίδας του Ωραιοκάστρου ΠΟΛΙΤΗΣ news)