Θεσ/νίκη: Θύμα τοκογλύφου 45χρονος επιχειρηματίας- Του μεταβίβασε τη μισή επιχείρηση για δανεικά 4.000 ευρώ!

Μια υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος 45χρονου ιδιοκτήτη επιχείρησης κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 43χρονος συνεργάτης του, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ο 36χρονος αδερφός του δράστη ο οποίος βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Προηγήθηκε καταγγελία του 45χρονου ημεδαπού επαγγελματία, σύμφωνα με την οποία, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – αρχές Σεπτεμβρίου 2018, δανείστηκε τμηματικά από τον συλληφθέντα το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, το οποίο ενώ επέστρεψε με… τόκους, του ζητήθηκαν εκβιαστικά επιπλέον ποσά.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι, ο 43χρονος άντρας, τον εκβίαζε από τον Σεπτέμβριο του 2018, μετερχόμενος απειλές σε βάρος τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του. Ο 43χρονος απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον 2.500 ευρώ, ποσό για το οποίο επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και ο 36χρονος για λογαριασμό του αδερφού του απειλώντας μάλιστα τη ζωή του.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο δράστης εξανάγκασε τον επιχειρηματία να του μεταβιβάσει αφανώς ποσοστό 50% της επιχείρησής του καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο πολύ μικρότερο από την αξία πώλησης. Κατά τη διάρκεια του συνεταιρισμού τους απέσπασε τμηματικά 17.000 ευρώ προερχόμενα από κέρδη της επιχείρησης χωρίς να συμμετέχει στα έξοδα, ενώ τον εξανάγκασε να του καταβάλλει 5.000 ευρώ και για αγορά οχήματος, το οποίο μεταβιβάστηκε στην ιδιοκτησία του δράστη!

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30-04-2019), συνελήφθη ο δράστης στην περιοχή της Ανάληψης, ενώ σε έλεγχο που του έγινε, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-502,23 γραμμάρια ηρωίνη
-19,70 γραμμάρια κάνναβη και
-το χρηματικό ποσό των 4.330 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.