Διπλό χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών- «Μπλόκο» σε 250 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε Ιωάννινα και Εξάρχεια

Ακόμη δυο μεγάλες επιτυχίες είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών σε Αττική και Ιωάννινα εντοπίζοντας δύο τεράστιες ποσότητες κάνναβης που ξεπερνούν τα 250 κιλά!

Ειδικότερα, οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν σήμερα (02-05-2019) το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 22 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων) και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος και ο 24χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην καμπίνα του οχήματος καθώς και στο χώρο των αποσκευών, 40 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 94 κιλών και 800 γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-94 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
-τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, σήμερα (2/5) το πρωί, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή των Εξαρχείων, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.


Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 24, 25 και 30 ετών, μέλη της οργάνωσης και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο διαμερίσματα.
Από τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-80 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 155 κιλών και 401 γραμμαρίων
-το χρηματικό ποσό των 11.825 ευρώ
-ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
-6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας