Κώστας Τσιάρας: Ευρωπαϊκές κάλπες, με εθνικό πρόσημο

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΡΑ* ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΗΣ news»

Πριν από λίγες μέρες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πολύ δυναμικό και ποιοτικό ευρωψηφοδέλτιο. Μια ολοκληρωμένη ομάδα που αποτελείται από έμπειρα στελέχη, αλλά και από νέους υποψηφίους που ρίχνονται για πρώτη φορά με τα χρώματα της μεγάλης μας παράταξης στη μάχη των εκλογών. Μια μεγάλη μάχη που, στην τελική ευθεία πριν από τη λήξη της συνταγματικής θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης, θα αποτελέσει ένα σαφές πρόκριμα για τις εθνικές κάλπες, όποτε και αν στηθούν. Ακριβώς επειδή στην ετυμηγορία των πολιτών ενέχονται πολιτικά μηνύματα, η ΝΔ έχει προσδώσει έναν καθαρά δημοψηφισματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου για τους εκπροσώπους της πατρίδας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί μια καθαρή  νίκη της παράταξής μας θα στείλει καθαρά το μηνύματα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιζητούν, επιτακτικά πλέον, οι πολίτες, δρομολογώντας ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως σε κάθε κάλπη, όμως, ο αντίκτυπος του εκλογικού αποτελέσματος της 26ης Μαΐου δεν θα είναι μονοσήμαντος. Άλλωστε, μια ευρεία επικράτηση της ΝΔ, θα συνιστά, ταυτόχρονα, ένα σαφές σήμα προς τις διεθνείς αγορές. Ένα καθαρό μήνυμα προς τους επενδυτές που αναμένουν το ξεκαθάρισμα του θολού πολιτικού τοπίου, προκειμένου να πάρουν θέση υπέρ της ελληνικής οικονομίας και να δρομολογήσουν επιτέλους τις μεγάλες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι ευρύτερες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις που θα πυροδοτηθούν στο εσωτερικό από το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν σημαίνει πως απομειώνουν τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα των επικείμενων Ευρωεκλογών. Αντίθετα, θα έλεγα ότι το ευρωπαϊκό διακύβευμα συμπληρώνει, τρόπον τινά, τα εθνικά προτάγματα.

Γιατί μετά τη Συνθήκη της Λισσαβόνας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επιφορτιστεί με νομοθετικές εξουσίες και κρίσιμες αρμοδιότητες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης. Και οι Έλληνες Ευρωβουλευτές διαθέτουν, πλέον, ειδικό βάρος στη δύναμη των ευρωπαϊκών κομμάτων που διαμορφώνουν την εκάστοτε Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό από τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου η ΝΔ να βγει ακόμα πιο δυνατή. Προκειμένου να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή της Ελλάδας μέσα στη μεγαλύτερη Οικογένεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Προκειμένου η Ελλάδα να αναλάβει τον καταλυτικό ρόλο που της αναλογεί στις ισορροπίες και τους συσχετισμούς που θα διαμορφώσουν την επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προκειμένου η φωνή της ΝΔ να είναι ακόμα πιο ισχυρή στην διαμόρφωση των νέων πολιτικών που σχεδιάζονται σε όλους τους κρίσιμους τομείς, και επηρεάζουν άμεσα τόσο τον εθνικό,  κοινωνικό ιστό όσο και το παραγωγικό δυναμικό της πατρίδας μας. Στις πολιτικές και τις προτεραιότητες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στις πολιτικές για την ασφάλεια και τη φύλαξη των συνόρων. Στις πολιτικές για την απασχόληση και την κοινωνική πρόνοια. Στις πολιτικές που χρειάζεται περισσότερη και πιο αποτελεσματική Ευρώπη. Από τη διάχυση της γνώσης και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, μέχρι την περιβαλλοντική πολιτική και την αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Κώστας Τσιάρας, είναι βουλευτής Καρδίτσας και γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ

(To άρθρο δημοσιεύτηκε στην free press εφημερίδα του Ωραιοκάστρου ΠΟΛΙΤΗΣ news που διανέμεται δωρεάν σε 15.000 αντίτυπα0