Καλαμαριά: Εξιχνιάστηκαν 64 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα σε πάρκινγκ κέντρων διασκέδασης

Η μεθοδική έρευνα ειδικής ομάδας αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, οδήγησε στα ίχνη και στη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αντίστασης και απείθειας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 42χρονος εντοπίστηκε σε πάρκινγκ επιχείρησης στην περιοχή της Καλαμαριάς και σε έλεγχο που επιχειρήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ προέβαλε αντίσταση οπότε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Σεπτέμβριο του 2017, κινούμενος στην ίδια περιοχή, εντόπιζε οχήματα σε χώρους στάθμευσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρα διασκέδασης) και μόλις αντιλαμβανόταν την τοποθέτηση – απόκρυψη τσαντών εντός των αυτοκινήτων, έσπαζε το παρμπρίζ και αφαιρούσε αντικείμενα.
Με τον ίδιο τρόπο δράσης, διέρρηξε 64 αυτοκίνητα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.200 ευρώ συνολικά, καθώς και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας, φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρολογιών και πιστωτικών καρτών.

Επιπρόσθετα, καταγγέλθηκε η διάρρηξη επιχείρησης της περιοχής, πέντε φορές τον Μάιο και όπως προέκυψε ο δράστης αφαίρεσε αναλώσιμα προϊόντα από ψυγεία της.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, εντός των οποίων βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλοπιμαία.