Θεσ/νίκη: Κλείνει από την Τετάρτη 19/6 και για τρεις μήνες τμήμα της Βενιζέλου λόγω μετρό

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε τμήμα της Βενιζέλου από την Τετάρτη 19 Ιουνίου και αναμένεται να διαρκέσουν για χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών. Αυτό αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αττικό Μετρό υπογραμμίζοντας πως οι πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι αναγκαίες λόγω των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τετάρτη (19/6):

1) Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο βόρειο τμήμα της οδού Βενιζέλου από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος του πεζόδρομου Κλεισούρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται πλέον μέσω των οδών Χαλκέων – Συγγρού –Αντιγονιδών. Επίσης καταργείται η υφιστάμενη διάβαση πεζών επί της οδού Βενιζέλου στη συμβολή της με την οδό Εγνατία.

2) Μετατοπίζεται η κίνηση από το αριστερό στο δεξιό μέρος του οδοστρώματος της οδού Βενιζέλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως τη συμβολή της με την οδό Εγνατία.

3) Η κίνηση επί της οδού Εγνατία διατηρείται ως έχει.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Αττικό Μετρό ζητά την κατανόηση των πολιτών για ένα έργο που ταλαιπώρησε στο παρελθόν την πόλη και που «σήμερα προχωρεί και υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς».

(Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Αττικό Μετρό)