ΥΠΕΞ: Πολλαπλασιάστηκαν οι καταγγελίες ελληνικών επιχειρήσεων για παραπλάνηση από γερμανική εταιρία

«Καμπανάκι» προς τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη γερμανική αγορά «χτυπά» το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιώντας σχετική επιστολή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Βερολίνου αναφορικά με νέο κρούσμα παραπλάνησης ελληνικής εταιρείας, το οποίο ήρθε να προστεθεί σε επανειλημμένα περιστατικά παραπλάνησης ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ενημερώσει και το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου, η συγκεκριμένη εταιρεία, διαφημίζει την προσφορά υποτιθέμενης υπηρεσίας που αφορά σε καταχώριση των εκάστοτε εταιρικών στοιχείων σε έναν παραπλανητικό «Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Αριθμό» και ακολούθως μετέρχεται αθέμιτων πρακτικών, εκλαμβάνοντάς την ως δεσμευτικό «συμβόλαιο», με χρέωση των «διαφημιστικών υπηρεσιών», που υποτίθεται ότι προσφέρει. Εν συνεχεία, απειλεί τις ελληνικές «αντισυμβαλλόμενες» επιχειρήσεις με άσκηση ενδίκων μέσων, προβαίνοντας στην αποστολή συνεχών υπομνηστικών αποπληρωμής, συχνά μάλιστα με προσαύξηση των οφειλόμενων ποσών λόγω υπερημερίας!

Παρά τις προειδοποιητικές επιστολές και αναρτήσεις του Γραφείου ΟΕΥ Βερολίνου, αλλά και την δημοσιότητα την οποία έχει λάβει το εν λόγω ζήτημα στην Ελλάδα, οι καταγγελίες ελληνικών εταιρειών-θυμάτων παραπλάνησης της ως άνω γερμανικής εταιρείας προς το Γραφείο, πολλαπλασιάζονται.

Τα έγγραφα του ΥΠΕΞ και του Γραφείου ΟΕΥ δημοσιοποίησε το ΕΒΕΘ και τα έχει αναρτήσει και στη σελίδα του (www.ebeth.gr). Μπορείτε επίσης να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ.