Η σημαία του Pride ψηλά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Το’ πε και το ‘κανε ο Γιάννης Μπουτάρης και ανέβασε τη σημαία του Pride στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα, αυτή τη φορά, η σημαία αναρτήθηκε ψηλά, στον τρίτο όροφο του Δημαρχείου, ίσως για να μην επαναληφθούν ενέργειες παρόμοιες με αυτές που έγιναν στο παρελθόν με τις σημαίες του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, μετά τη διπλή επιτυχία της ομάδας, τον περασμένο Μάιο, είχαν αναρτηθεί τιμητικά δύο σημαίες του ΠΑΟΚ στα κοντάρια μπροστά στο Δημαρχείο, αλλά το ίδιο βράδυ κάποιοι τις κατέβασαν.

Έτσι, η σημαία του Pride δίνει από χθες το δικό της χρώμα στο γκρίζο κτίριο και θα παραμείνει εκεί έως το Σάββατο 22 Ιουνίου, όταν ολοκληρωθούν πια οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride, με την περίφημη Πορεία Υπερηφάνειας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η διοργάνωση θα κλείσει με συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο, ενόψει του Europride 2020 που ανατέθηκε στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης απηύθυνε κάλεσμα και στους ξενοδόχους της πόλης να ανεβάσουν μία ίδια σημαία, όπως συμβαίνει σε πόλεις του εξωτερικού κατά τη διάρκεια ανάλογων διοργανώσεων. «Είναι η τελευταία χρονιά που ως δήμαρχος πρωτοστατώ στην εκδήλωση. Όμως και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια θα είμαι παρών», δήλωσε ο Δήμαρχος.

Οι εκδηλώσεις

Σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί θεματικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο σε σημεία LGBTI ενδιαφέροντος με σημείο εκκίνησης τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία και θα ακολουθήσει προβολή επιλεγμένων ταινιών. Ανάλογοι περίπατοι και προβολές ταινιών θα γίνουν στις 20 και 21 του μήνα, ενώ τα βράδια στην πλατεία Ναυαρίνου και την πλατεία Χρηματιστηρίου θα στηθούν πάρτι. Η διοργάνωση κλείνει το Σάββατο, 22 Ιουνίου, με την Πορεία Υπερηφάνειας στις 7 το απόγευμα και τη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ στον Λευκό Πύργο.