Υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ 25 ο επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος

Υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25 είναι επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος ο οποίος πιστεύει πως το 2,99% που κατέλαβε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τον κ. Ρόκο «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να είναι εντολοδόχος καμίας Τρόικας εξωτερικού ούτε εσωτερικού και κανενός Fund» γι’ αυτό καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στις συναντήσεις που έχει καθημερινά μαζί τους να δώσουν την κοινοβουλευτική δύναμη στο ΜέΡΑ25 στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γεννημένος στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Ρόκος είχε πάντοτε κοινωνικές ανησυχίες. «Ήμουν οχτώ ετών όταν διαδήλωνα μαζί με το Δημοτικό σχολείο κόντρα στον Βομβαρδισμό της Σερβίας απο το ΝΑΤΟ. Οι κοινωνικές μου δράσεις δεν ήταν ποτέ ευκαιριακές καθώς πάνω από μια επταετία είμαι ενεργός εθελοντής στην Ιπποστήριξη, μια ΜΚΕ που κάνει θεραπευτική ιππασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Η συμμετοχή μου στο κίνημα των αγανακτισμένων με έκανε να δω ξεκάθαρα ότι η χώρα μας έχει ακόμα φωνή, κάτι για το οποίο έχω ορκιστεί ότι θα παλεύω μια ζωή», επισημαίνει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του (www.vassilisrokos.gr).

Σπουδάζοντας Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με το Μεταπτυχιακό του στο International Management του Royal Holloway του Λονδίνου, ο Βασίλης Ρόκος απέκτησε τα κατάλληλα εφόδια για μια πετυχημένη και εξωστρεφή επαγγελματική σταδιοδρομία. Ανέλαβε από τα 20 του μια εσωστρεφή βιοτεχνία παραγωγής δομικών υλικών, όταν, όπως ο ίδιος σημειώνει, «ήδη η κρίση είχε κάνει επέλαση στην χώρα μας, καταρρακώνοντας την ελληνική κοινωνία όπως και την Ελληνική επιχειρηματικότητα».

Καθώς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει κατ’ ουσίαν τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και τον καθημερινό μόχθο για την επιβίωση, κατάφερε να αναζητήσει τα καταλληλότερα εφόδια για την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του και με πενιχρά οικονομικά μέσα, έχοντας σαν εργαλείο μόνο μια τσάντα στα χέρια, ταξίδεψε και μετά από αλλεπάλληλα εμπόδια πέτυχε να σταθεί στα πόδια του και να εξελιχθεί με μια διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα σε πάνω από 45 χώρες. «Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με τις καθημερινές εμπειρίες στον αγώνα για την επιβίωση με έκαναν πιο δυνατό και πιο μαχητικό με αποτέλεσμα να θεωρώ πατριωτικό μου καθήκον το να επιζητάω να συνεισφέρω στην χώρα μου τις υπηρεσίες μου με τον ίδιο ζήλο», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Γιατί ΜέΡΑ25;

Γιατί, όμως, ο Βασίλης Ρόκος συστρατεύεται με τον πρώην τσάρο της ελληνικής οικονομίας και το ΜέΡΑ25; «Ο Γιάνης ήταν υπουργός οικονομικών όταν το Μεγαλειώδες ΟΧΙ κόντρα στις απειλές του ΔΝΤ εσωτερικού – εξωτερικού, ήταν το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού. Ενώ θα μπορούσε και αυτός να συνθηκολογήσει με τους δεσμώτες μας, διατηρώντας μια θέση εξουσίας και κερδίζοντας διεθνή αναγνωρισιμότητα, επέλεξε να έρθει σε ρήξη διατηρώντας το σε ρήξη διατηρώντας το κύρος του και την υπόσχεση που έδωσε στον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25, Βασίλης Ρόκος και προσθέτει: «Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κίνημα στην ιστορία του οποίου οι πολιτικές θέσεις έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα μέλη του κόμματος. Όταν η Δημοκρατία και η ισότητα λειτουργεί τόσο έντονα στο εσωτερικό του κόμματος πώς θα μπορούσε να μην εκπροσωπήσει τα δίκαια αιτήματα του Ελληνικού λαού για αξιοπρεπή διαβίωση;».