Κ. Κιλτίδης: Επιβεβλημένη η αυτοδυναμία της ΝΔ για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα

Με μια «κατάθεση ψυχής» ενώπιον των πολιτών της Γουμένισσας οι οποίοι τον στήριζαν και τον στηρίζουν επί σειρά ετών ο κ. Κώστας Κιλτίδης, υποψήφιος βουλευτής Ν. Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης (19/6) τον κύκλο των θεματικών ομιλιών που πραγματοποιεί ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Οι κίνδυνοι των εθνικών υποχωρήσεων και το μεγάλο ζήτημα της αυτοδιοίκησης» ήταν το θέμα που ανέπτυξε στη διάρκεια της χτεσινής εκδήλωσης (φωτογραφία) ο κ. Κιλτίδης ο οποίος πάντα είχε στην προμετωπίδα της «ατζέντας» του τα εθνικά θέματα, ενώ παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις και στα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα, διατυπώνοντας πάντα τις απόψεις του αλλά και τις ανησυχίες του. Για μια ακόμη φορά επισήμανε πως «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» παρακολουθώντας τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς, όπως είπε, αν δεν δώσεις λύσεις στα μείζονα ζητήματα όπως τα εθνικά θέματα δεν μπορείς να λύσεις τα μικρά προβλήματα του τόπου και το αντίστροφο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην «απερίγραπτη συμφωνία των Πρεσπών, επιρρίπτοντας βαριές ευθύνες στους εμπνευστές της. «Δεν πρόκειται μόνο για εθνική μειοδοσία ή απλώς για μια κακή συμφωνία, μια συμφωνία αντίθετη με τον πατριωτισμό και την ιδεολογία μας. Για μένα είναι μια ατιμωτική συμφωνία που ατιμάζει την έννοια του ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιες θα είναι οι μελλοντικές εξελίξεις ως συνέπεια αυτής της συμφωνίας για την οποία «δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει κανείς κάτι που θα αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία του Διεθνούς Δικαίου». Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη «δεν είναι τυχαίο που μετά την άρνηση έξι πρωθυπουργών να υπαναχωρήσουν στο θέμα των Σκοπίων ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε από το 4% στο 36% και σήμερα βιώνουμε αυτή τη γεωστρατηγική ανακατάταξη η οποία δεν ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει».

Ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο θέμα της καταπάτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, αλλά και στα όσα συμβαίνουν στη Μεσόγειο με την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του είχε στο επίκεντρο τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά τις συνενώσεις των δήμων και των κοινοτήτων αλλά και μετά το νέο εκλογικό νόμο. «Δεν είμαι αντίθετος στις αλλαγές αρκεί να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα στους δήμους», σημείωσε.

Ο κ. Κιλτίδης μίλησε και για τους λόγους που «βάρυναν» στην απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς όπου ακόμη κατέχει το ρεκόρ των σταυρών όχι μόνο σε μία εκλογική αναμέτρηση αλλά και σε επίπεδο μέσου όρου εκλογικών αναμετρήσεων, αφού πάντα, όπως του αναγνωρίζουν οι φίλοι του πορεύτηκε με γνώση, σωφροσύνη και εγκράτεια. «Θέλω να κλείσω κάποιες ”πληγές” που υπάρχουν ακόμη στον τόπο μου και να στηρίξω τους ανθρώπους που με αγάπησαν και με τους οποίους έζησα στιγμές ανεπανάληπτες τις οποίες κανένας πολιτικός δεν έχει ζήσει».

Κι έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια που του είχε πει επανειλημμένα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος εκτιμούσε τη μαχητικότητα και τις απόψεις του κ. Κιλτίδη. «Παιδί μου, Κώστα, να παραμείνεις Κιλτίδης. Μόνον έτσι θα σ’ αγαπώ», του είχε πει. Και χτες ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Κιλκίς της ΝΔ δεσμεύτηκε ενώπιον των φίλων του οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στη Γουμένισσα: «Να είστε σίγουροι πως εγώ θα παραμείνω Κιλτίδης. Είναι αργά να αλλάξω, όπως έλεγα και στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη».

Εξέφρασε την ευχή και την αισιοδοξία να επιστρέψει η ΝΔ στις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό Κιλκίς εκλέγοντας δυο βουλευτές αλλά και την ελπίδα για το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλη την Επικράτεια που θα δώσει την αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία ώστε «να κάνουμε όλοι μαζί το ταξίδι της επανόδου της χώρας στην κανονικότητα και να αρχίσουμε και πάλι να χαμογελάμε».

Όπως είπε ο κ. Κιλτίδης, σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία είναι επιβεβλημένη η αυτοδυναμία για τη ΝΔ ώστε «όλοι μαζί να πορευτούμε με σωφροσύνη, με πίστη αλλά και με αγωνιστική διάθεση».

Επόμενος σταθμός της πορείας του Κωνσταντίνου Κιλτίδη προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι το Πολύκαστρο την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο. Το θέμα που θα αναπτύξει ο κ. Κιλκίδης είναι άκρως επίκαιρο: «Ανασυγκρότηση της υπαίθρου και νέα γεωργοδιατροφική πολιτική», καθώς ο ίδιος υπηρέτησε από τα πρώτα του βήματα την υπαιθροκεντρική πολιτική για τη χώρα και την είχε πάντα στο επίκεντρο.

Ο συγκεκριμένος κύκλος των θεματικών ομιλιών θα κλείσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στο Κιλκίς, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης στις 9:00 το βράδυ με θέμα «Μπροστά στη νέα πραγματικότητα, για την ασφάλεια, για τις υποδομές και την ανάπτυξη».