Εξώδικο του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά

Εξώδικο προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος απέστειλε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης για την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημάρχου, «από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου διακόπηκε χωρίς καμία αιτιολογία ή ενημέρωση, η λειτουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά.

Το Πάρκο έχουν επισκεφθεί στους 3 μήνες λειτουργίας του 200 σχολεία και πάνω από 10.000 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν περιβαλλοντικά και ανακύκλωσαν τα μπουκάλια που έφεραν από τα σπίτια τους.

Η απήχηση του Πάρκου ήταν τεράστια και έτυχε προβολής και αναγνώρισης πανελληνίως ως η κορυφαία περιβαλλοντική και ανακυκλωτική δράση για φέτος στη Ελλάδα.

Χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση προς τον Δήμο Λαγκαδά, στη λογική του ”αποφασίζομεν και διατάσσομεν” το Πάρκο θα παραμείνει κλειστό, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά».

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο, με την οποία ζητά:
– να ενημερωθεί εγγράφως για το ποιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου, για το πότε λήφθηκε η σχετική απόφαση και με ποια αιτιολογία. «Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και σε μια περιοχή που βρίσκεται στη δικιά σας εκλογική περιφέρεια κ. Υπουργέ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.
– καλεί άμεσα το Υπουργείο να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του Πάρκου του οποίου οι δράσεις απευθύνονται στα παιδιά μας και στην ελληνική κοινωνία με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις νόμιμης εγκατάστασης και λειτουργίας από τις αρμόδιες Αρχές και αδικαιολόγητα μένει σήμερα κλειστό.

Παρατίθεται η εξώδικη δήλωση του κ. Καραγιάννη προς το υπουργείο Περιβάλλοντος:
«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

Του Ιωάννη Καραγιάννη του Θεοδώρου, Δημάρχου Λαγκαδά, κατοίκου Λαγκαδά

ΚΑΤΑ

-Του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εδρεύει στην Αθήνα (Λ. Μεσογείων 119) και εκπροσωπείται νόμιμα από τον κ. Υπουργό, εποπτεύουσας Αρχής της Εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.»

-Της Εταιρείας με την επωνυμία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση A.E.», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Συγγρού 12, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

Λαγκαδάς, 18.06.2019

Κύριοι,
Από τη Δευτέρα, 17-06-2019, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη διακοπή λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στον Λαγκαδά, χωρίς να προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση προς το Δήμο Λαγκαδά, ούτε για το χρονικό διάστημα ούτε για τα αίτια που θα παραμείνει κλειστό (συντήρηση, επισκευή, επέκταση ή κάποιος άλλος λόγος).
Όπως είναι γνωστό, το Πάρκο στους 3 μήνες λειτουργίας του, το έχουν επισκεφτεί 200 σχολεία και πάνω από 10.000 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν περιβαλλοντικά και ανακύκλωσαν τα μπουκάλια που έφεραν από τα σπίτια τους.
Η απήχηση του Περιβαλλοντικού Πάρκου ήταν τεράστια και έτυχε προβολής και αναγνώρισης πανελληνίως ως η κορυφαία περιβαλλοντική και ανακυκλωτική δράση για φέτος στη Ελλάδα.
Κύριοι,
Ζητούμε, άμεσα, να μας ενημερώσετε εγγράφως ποιος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στον Λαγκαδά, πότε λήφθηκε η σχετική απόφαση και με ποια αιτιολογία. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και σε μια περιοχή που βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου.
Κατά συνέπεια και για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε άμεσα να προχωρήσετε στην επαναλειτουργία του Πάρκου του οποίου οι δράσεις απευθύνονται στα παιδιά μας και στην Ελληνική κοινωνία με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς πρόκειται για μια εγκατάσταση η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να αναπτυχθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά και έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις νόμιμης εγκατάστασης και λειτουργίας από τις αρμόδιες Αρχές και αδικαιολόγητα μένει σήμερα κλειστό.
Σας δηλώνουμε, δε, ότι ο Δήμος Λαγκαδά επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και ειδικότερα για την περίπτωση που από πράξεις ή παραλείψεις δεν επαναλειτουργήσει άμεσα το Πάρκο.
Ο εξωδίκως δηλών και καλών»