ΠΟΠΟΚΠ: Το… ανέκδοτο της χρονιάς οι δηλώσεις Τ. Πετρόπουλου για τα… ΕΦΚΑ statistics!

Σκληρή απάντηση στον αρμόδιο υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο για την ανακοίνωσή του σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης δίνει η ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής). Η Ομοσπονδία υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο έχει εξάγει τα δικά της στοιχεία και εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει τον ΕΦΚΑ αλλά και το ΕΤΕΤΑΕΠ για τα τρυκ που χρησιμοποιούν για τη δημοσιοποίηση των δικών τους στοιχείων. Η… νόσος των «ΕΦΚΑ statistics» είναι… μεταστατική, λέει η ΠΟΠΟΠΚ, αφού πλέον έχουμε και τα «ΕΤΕΑΕΠ statistics»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ έχει ως εξής:

«Από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο ακούσαμε σήμερα το ανέκδοτο της χρονιάς, σε σχόλιό του που αφορά στα στοιχεία που δώσαμε χθες στη δημοσιότητα για την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων. Αφού λοιπόν αναφέρθηκε στον ”όχι ασφαλή τρόπο” που κατά τη γνώμη του συγκεντρώσαμε τα συγκεκριμένα στοιχεία, είπε το εξής καταπληκτικό: «ο μόνος ασφαλής φορέας που μπορεί να δίνει πληροφόρηση είναι ο ΕΦΚΑ»!!!! Μα καλά, δεν έχει ακούσει πόσο περιπαικτικά γίνεται παντού λόγος για τα ”ΕΦΚΑ statistics”; Σήμερα μάλιστα διαπιστώσαμε ότι, η ”νόσος” είναι μεταστατική αφού πλέον έχουμε και τα ”ΕΤΕΑΕΠ statistics”, μέσω του ”τρυκ” των ”ληξιπρόθεσμων επικουρικών με απόφαση κύριου φορέα” οι οποίες φτάνουν τις 42.357! Και οι υπόλοιπες 45.147 που αναφέρονται στα στοιχεία του ίδιου του ΕΤΕΑΕΠ τα οποία δημοσιοποιήσαμε τι θεωρούνται; Ανύπαρκτες ή Αόρατες;;;

Για ότι αφορά στις συντάξεις κύριας ασφάλισης, επιμένουμε για τις 105.000 στον ΕΦΚΑ και 45.000 στο Γ.Λ.Κ. Τον προκαλούμε μάλιστα να επισκεφτούμε μαζί π.χ. το Γ.Λ.Κ. και να γίνει καταγραφή παρουσία των δημοσιογράφων. Επίσης, αναφέρθηκε στις ομάδες εργασίας που συστάθηκαν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά «ξέχασε» να σχολιάσει το φιάσκο της μη ανανέωσης των αποσπάσεων των συναδέλφων, που οδήγησε τις συντάξεις του Γ.Λ.Κ. ουσιαστικά σε λουκέτο τις δύο πρώτες εβδομάδες αυτού του μήνα!

Σχετικά τώρα με τα χυδαία υπονοούμενα για «τη δημιουργία ανησυχίας που προφανώς ευνοεί σχέδια εκείνων που είναι αντίπαλοι ως προς τα επιτεύγματα που είχε η χώρα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα», απαντάμε : Συνειδητά, ολόκληρο σχεδόν το διήμερο τακτικό μας συνέδριο, προγραμματισμένο από το Μάρτιο, αναλώθηκε στην προσπάθεια «δημιουργίας ανησυχίας» στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους, απέναντι στα συγκεκριμένα «επιτεύγματα» της χώρας και της Κυβέρνησης, τα οποία ισοδυναμούν με ουσιαστική κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, άγριες περικοπές και ισοπέδωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Στην 20δέλιδη εισήγησή μας δε, περιγράφουμε αναλυτικά τον αντιλαϊκό, αντιασφαλιστικό χαρακτήρα του πολιτικού πλαισίου που υπηρετεί η σημερινή Κυβέρνηση και το οποίο αδημονεί να υπηρετήσει με τη σειρά της η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως άλλωστε έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Για μας – με αφορμή και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου – είναι ξεκάθαρο ότι, δε χρειάζεται να φάμε ολόκληρη τη ”σούπα” για να καταλάβουμε ότι ”ξίνισε”. Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα ψευτοδιλήμματα και τα κάθε είδους πολιτικά παζάρια που στήνονται δίπλα μας από τα κόμματα του δικομματισμού και τις ουρές τους. Να δυναμώσουμε το ρεύμα ρήξης και σύγκρουσης, προκειμένου ο λαός μας να μπορέσει να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του».