Τραγικά τροχαία σε Πτολεμαΐδα και Σέρρες

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κοζάνης από το τραγικό τροχαίο που συνέβη σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα, με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες. Το σοκαριστικό τροχαίο συνέβη όταν  ΙΧ αυτοκίνητο κινούμενο στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας – Αρδασσας, για άγνωστο λόγο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω σε μια ομάδα από ποδηλάτες που κατευθύνονταν προς την Πτολεμαΐδα.

Δυο ποδηλάτες είναι νεκροί, δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και δύο έχουν πιο ελαφρά τραύματα. Επίσης, στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μεταφέρθηκε και η οδηγός του οχήματος, η οποία νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που στάθμευε στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, ενώ χρειάστηκε να επιστρατευθούν δύο ακόμη ασθενοφόρα από την Κοζάνη προκειμένου να συνδράμουν στην άμεση μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «κozan.gr», νεκροί είναι ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από τα Σέρβια Κοζάνης και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από την Έδεσσα, φοιτητές στη Φλώρινα και με πολλές συμμετοχές και οι δύο σε ποδηλατικούς αγώνες.

Στις Σέρρες

Σοκαριστικό ήταν όμως και το δυστύχημα, που σημειώθηκε περίπου στις 9.30 το πρωί σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου, στο χωριό Σκούταρι Σερρών.

Ένα 10χρονο αγόρι καθόταν στο φτερό τρακτέρ που οδηγούσε 52χρονος, οικογενειακός φίλος των γονιών του παιδιού.

Το αγόρι κατά τη διάρκεια της διαδρομής έπεσε για άγνωστο λόγο από το όχημα, μάλλον επειδή έχασε την ισορροπία του και στη συνέχεια χτύπησε από τη ρόδα του οχήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Σερρών όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του παιδιού.