Ν. Ταχιάος: «Η Νέα Τούμπα είναι έργο που πρέπει να γίνει»

«Ο αγώνας μου συνεχίζεται, απλά άλλαξα αθλητική φόρμα. Πριν φορούσα φόρμα μαραθωνίου, τώρα φοράω σπρίντερ» είπε ο Νίκος Ταχιάος στο Ράδιο Μetropolis 95,5, σχολιάζοντας την απόφασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, μετά την διεκδίκηση της δημαρχίας της πόλης.

Ο Νίκος Ταχιάος εξήγησε πως «Και πάλι ο στόχος μου είναι η Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι η εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης είναι πολύ σημαντικό θέμα και αυτό που έχει αξία είναι να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θεωρώ ότι εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα μπορέσω να εκπροσωπήσω την πόλη και κυρίως να συμμαχήσω με όλους τους παραγωγικούς και δημιουργικούς φορείς της πόλης για ένα κοινό μέλλον, στο οποίο πιστεύω ότι μπορούμε εύκολα να συναινέσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, ο Νίκος Ταχιάος υποστήριξε πως η Νέα Τούμπα είναι έργο που πρέπει να γίνει καθώς αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συμβάλει σ’ αυτό. «Θα βοηθήσω να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ κι από τη θέση του βουλευτή. Το έχω πει και το επαναλαμβάνω και τώρα, ότι εφόσον υπάρξει μια εκλογική αλλαγή στην Ελλάδα, δώστε μου εμένα το φάκελο, να τον πάρω παραμάσχαλα και να πάω να βοηθήσω να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Διότι η διαχείριση πολεοδομικών θεμάτων είναι ένα από τα επαγγελματικά μου αντικείμενα και το γνωρίζω καλά».

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήταν οι στυλοβάτες της οικονομίας της Θεσσαλονίκης και αυτές πρέπει τώρα να στηριχθούν. «Η Θεσσαλονίκη δεν είχε μεγάλες εταιρίες ή πολυεθνικές, όπως είχε η Αθήνα. Είχαμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, γι’ αυτό η μεσαία τάξη της Θεσσαλονίκης έχει συμπιεστεί πάρα πολύ. Έχει αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα δεν αρκούν μόνο οι πολύ μεγάλες επενδύσεις. Για μένα το κλειδί είναι οι μικρές επενδύσεις που κάνουμε οι Έλληνες στον τόπο μας».

Αναφερόμενος στις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως ήδη καταγράφονται τα οφέλη από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ενώ τόνισε πως τώρα έχει μεγάλη αξία το πώς θα μπορέσει να γίνει ένα business center κοντά στην περιοχή του ΟΛΘ.

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η μεταρρυθμιστική λογική έχουν κεντρική θέση στο πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι μεταρρυθμίσεις έμειναν πίσω. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το πίστευε αυτό το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα γιατί τον βόλευε να περάσει το μήνυμα ότι η κοινωνία πρέπει να ζει με επιδόματα, αφού προηγουμένως έχει βάλει το χέρι στην τσέπη της κοινωνίας και έχει τραβήξει και το ισχνό απόθεμα της»

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως η επερχόμενη πολιτική αλλαγή και η διαφαινόμενη νίκη της Ν.Δ., έχει αλλάξει ήδη το κλίμα στην αγορά. «Από την ώρα που γίναν οι ευρωεκλογές και φάνηκε πλέον ότι πέφτει σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει αρχίσει να υπάρχει μία πολύ σημαντική αποκλιμάκωση στα επιτόκια. Αυτό δείχνει ότι η κυβερνητική αλλαγή, αλλάζει και το κλίμα και την ψυχολογία που είναι πολύ βασικά στη λειτουργία της αγοράς».