Νίκος Καραγιαννακίδης: Νέα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις, νέες πρακτικές!

ΑΡΘΡΟ

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ*

Η ριζική ανανέωση που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα είναι μια πραγματικότητα. Έξι στους δέκα συνυποψηφίους μου, ανάμεσά τους κι εγώ, δεν έχουμε εμπλακεί στο παρελθόν σε θεσμούς, όργανα και αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Είναι η πρώτη φορά που διεκδικούμε τη ψήφο των συμπολιτών μας και είναι η πρώτη φορά που θα μας χαρακτηρίσουν ως… «νέα πρόσωπα», αφού αν εκλεγούμε δεν θα υπάρξουμε ποτέ ξανά ως τέτοια στην πολιτική και στα κοινά.

Το ζητούμενο όμως κατά την άποψή μου, δεν είναι μόνο τα «νέα πρόσωπα» στο δημόσιο διάλογο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ακόμη σημαντικότερος παράγοντας στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού είναι και οι νέες αντιλήψεις και νέες πρακτικές στο καθημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί άμεσα στα δικά της πόδια, ύστερα από τόσα συντρίμμια που προκάλεσε η απερχόμενη κυβέρνηση, αν συνεχίσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και τις ανόητες κινήσεις εντυπωσιασμού. Η πατρίδα μας, στα νέα της βήματα, στα πιο σταθερά και στα πιο… ασφαλή, χρειάζεται πολιτικό λόγο ανάλογο του προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην επόμενη ημέρα θα πρέπει να πάμε χωρίς ψέματα, χωρίς φρούδες ελπίδες, χωρίς παραμύθια της Χαλιμάς, χωρίς μεγαλοστομίες. Ο λόγος των «νέων προσώπων» θα πρέπει να είναι… «νέος λόγος». Τεκμηριωμένος, ειλικρινής, ψύχραιμος, ενωτικός, χωρίς λαϊκισμό.

Ως ένας από τους 43 υποψηφίους -που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος- αισθάνομαι μεγάλη αυτή την ευθύνη. Η δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης με τα “νέα πρόσωπα” δηλαδή σε όσα δεν είχαμε ασχοληθεί με την πολιτική, άνοιξε ακόμη περισσότερο τη ΝΔ στην κοινωνία, έδειξε και κατέδειξε τον τρόπο με τον οποίο ο αρχηγός του κόμματος θέλει να κυβερνήσει. Πώς θα διευρύνει το δημόσιο διάλογο και πώς θα απαιτεί συνεχή λογοδοσία για πράξεις και παραλείψεις. Έτσι αντιλαμβάνομαι κι εγώ, ως «νέο πρόσωπο» την πολιτική και την ευθύνη της εκπροσώπησης των συμπολιτών μου. Συνεχής διάλογος με την κοινωνία και συνεχής ενημέρωση για τα όσα την αφορούν.

Αυτό ζητούσα ως πολίτης, αυτό ζητώ και ως “νέο πρόσωπο” στην πολιτική…

Ο κ. Νίκος Καραγιαννακίδης είναι υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Α΄Θεσσαλονίκης, δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος